Skip to main content

Χαρδαλιάς στη δημοτική αστυνομία - Περισσότεροι έλεγχοι σε καταστήματα

Το μέλημα μας δεν είναι τα πρόστιμα και το κυνήγι. Το μέλημα μας είναι σταδιακά βημα βήμα να ανοίξουμε την αγορά, τόνισε ο υφυπουργός.

Εντατικούς ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή των μέτρων για τον κορωνοϊό ξεκινά η Δημοτική Αστυνομία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας βρέθηκαν στην πρωινή σύσκεψη της Δημοτικής Αστυνομίας, όπου δόθηκαν κατευθύνσεις για τον τρόπο διεξαγωγής των ελέγχων.

Ο κ. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε τους δημοτικούς αστυνομικούς σημειώνοντας ότι είναι σημαντική η δουλειά που έχουν κάνει. "Προφανώς το άνοιγμα της αγοράς είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης αλλά αυτό πρέπει να συνοδεύεται από κανόνες και όρους, όπου δεν θα γίνεται έκπτωση σε κανέναν" υπογράμμισε ο υφυπουργός. Όπως σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, "δουλειά της Δημοτικής Αστυνομίας είναι να συνδράμει στην προσπάθεια των επιχειρηματιών να ανοίξουν με όρους που εξασφαλίζουν τη Δημόσια Υγεία. Από εκεί και πέρα υπάρχει το Κράτος σε ακραίες περιπτώσεις να εφαρμόζει τον νόμο και να δίνει το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν κάποιοι που είναι πέρα από αυτόν".



"Το μέλημα μας δεν είναι τα πρόστιμα και το κυνήγι. Το μέλημα μας είναι σταδιακά βημα βήμα να ανοίξουμε την αγορά αλλά ταυτόχρονα να μη διακινδυνέψει η Δημόσια Υγεία. Ο ιός είναι σε ύφεση αλλά παραμένει μέσα στις γειτονιές, στις πόλεις μας, στα χωριά μας" τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. 

"Μπαίνουμε στη φάση των ελέγχων μετά την προσπάθεια για επαναφορά στην κανονικότητα με το άνοιγμα των καταστημάτων. Έχει περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα οπότε οι κανόνες είναι πλέον γνωστοί σε όλους. Δουλειά μας είναι να επιτηρούμε αυτούς τους κανόνες. Οπότε επειδή παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού θα πρέπει να αρχίσουμε τους εντατικούς ελέγχους", υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας, απευθυνόμενος προς τους δημοτικούς αστυνομικούς.

Όπως είπε ο δήμαρχος πρέπει να υπάρχει η λειτουργία πόλης, δηλαδή η ροή των πεζών. "Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί σε αυτό, ο κορωνοϊός δεν έχει περάσει. Είδαμε μια χαλαρότητα που υπάρχει παντού. Δουλειά μας να επιτηρούμε και να γνωρίζουν όλοι ότι αυτό που αντιμετωπίσαμε τόσο καλά δεν βρίσκεται πίσω μας," σημείωσε ο κ. Ζέρβας.

Ακολούθησε συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά.

Η ατζέντα της σημερινής συνάντησης περιελάμβανε και σειρά άλλων θεμάτων που αφορούν στον τομέα της πολιτικής προστασίας, με κορυφαία αυτά της αντιπυρικής και της αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης όπως επίσης της προστασίας του περιαστικού δάσους.

Παρόντες στις επαφές ήταν ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης σε θέματα Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Μωϋσίδης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Ευθύμης Φωτόπουλος.