Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακή η δοκιμαστική πτήση του μαχητικού της ομάδας ΖΕΥΣ (φωτο+vids)

Το αεροσκάφος πραγματοποίησε δοκιμαστική πτήση ενόψει της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, κάνοντας εντυπωσιακούς ελιγμούς.

Τους αιθέρες της Θεσσαλονίκης έσκισε το μαχητικό αεροσκάφος F-16, την ειδικής ομάδας επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας ΖΕΥΣ.

Το αεροσκάφος πραγματοποίησε δοκιμαστική πτήση ενόψει της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποιώντας εντυπωσιακούς ελιγμούς σε διάφορες εκδοχές όπως κατακόρυφη άνοδο, ανάποδη πτήση και περιστροφές γύρω από τον άξονα του, ενώ πραγματοποίησε και τον χαιρετισμό με τη χαρακτηριστική κίνηση των φτερών του.

Το αεροσκάφος πέταξε πάνω από το Θερμαϊκό, σε χαμηλό ύψος από την επιφάνεια μαγνητίζοντας τα βλέμματα των περαστικών, οι οποίοι προσπάθησαν να το φωτογραφίσουν με τα κινητά τους.

Δείτε video από τη δοκιμαστική πτήση:

Να σημειωθεί ότι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό της πόλης βρίσκεται ήδη μια φρεγάτα του πολεμικού Ναυτικού, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε πτώση από ελικόπτερο με αλεξίπτωτο, δύο ανδρών με τον ένα να κρατά την ελληνική σημαία και να προσγειώνονται στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής.