Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακή κοινή επίδειξη F16 και Spitfire MJ 755 στον ουρανό (vid)

Πέραν της εντυπωσιακής αυτής δυάδας ακολούθησαν τα νεοφερμένα Ralafe, συστάδες μαχητικών F16 αλλά και ελικόπτερα Απάτσι, Σικόρσκι και Σινούκ

Τα βλέμματα των Θεσσαλονικέων μαγνήτισε η εντυπωσιακή κοινή επίδειξη του F-16 μαζί με το Spitfire MJ 755, τα οποία και διέσχισαν αγέρωχα από κοινού τον ουρανό της πόλης.

Με βάση τον νυν σχεδιασμό, το Spitfire MJ 755, το ιστορικό καταδιωκτικό που από στατικό έκθεμα στο Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας, χάρη στο κοινωφελές ίδρυμα «ΙΚΑΡΟΣ» και μετά την ανακατασκευή του στη Μεγάλη Βρετανία, πετάει ξανά στους ελληνικούς ουρανούς μαζί με το F-16.

Έπειτα από μήνες αναμονής και σχεδιασμού, το ανακατασκευασμένο αεροσκάφος Supermarine Spitfire MJ755 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας είχε φτάσει τον Μάιο του 2021 στην Ελλάδα μετά από 68 χρόνια.



Το καταδιωκτικό που κέρδισε τη Μάχη της Αγγλίας ανακατασκευάστηκε για λογαριασμό της Πολεμικής Αεροπορίας, με χρηματοδότηση του Ιδρύματος «ΙΚΑΡΟΣ», μετά από πρωτοβουλία του κ. Πήτερ Λιβανός και του Ιδρύματος. Η αναγέννησή του ξεπέρασε τα δύο εκατ. ευρώ.



Πέραν της εντυπωσιακής αυτής δυάδας εντυπωσίασαν τα νεοφερμένα Rafale, τα οποία εδώ και λίγο καιρό έχουν ενταχθεί στην Πολεμικής Αεροπορία και φέρουν πάνω τους υπερσύγχρονο εξοπλισμό. 

Ακολούθησαν συστάδες μαχητικών F16 αλλά και ελικόπτερα Απάτσι και Σινούκ που έκαναν όλους όσους παρακολουθούσαν την παρέλαση να σηκώνουν με ενθουσιασμό το βλέμμα στον ουρανό.

Πάνω από τον χώρο της παρέλασης πέταξαν αεροσκάφη και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας (μεταξύ άλλων μαχητικά F-16 και F-4) καθώς και ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού (Apache, Chinook, Kiowa Warrior κά), του Πολεμικού Ναυτικού (Sikorsky S-70) και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: