Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νεαρή γέννησε και άφησε το μωρό της σε είσοδο οικοδομής

Ένα νεογέννητο κοριτσάκι με κολλημένο ακόμη τον ομφάλιο λώρο βρέθηκε στην είσοδο πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη. Εντοπίστηκε και η μητέρα.

Ένα νεογέννητο κοριτσάκι με κολλημένο ακόμη τον ομφάλιο λώρο βρέθηκε στην είσοδο πολυκατοικίας, το μεσημέρι της Τρίτης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ένοικος της πολυκατοικίας εντόπισε το βρέφος τυλιγμένο σε πετσέτα, γύρω στη 1 το μεσημέρι, στην είσοδο της πολυκατοικίας η οποία βρίσκεται στην οδό Ιακώβου Πολυλά 5, στην Ανάληψη.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε το νεογέννητο στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Λίγη ώρα αργότερα η αστυνομία εντόπισε τη μητέρα, 24 ετών, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Παράσχου, κάθετη της Πολυλά, σε μία αλέα, όπου διαμένει με τη μητέρα και τον αδερφό της. Σύμφωνα με πληροφορίες, το διαμέρισμα ήταν μέσα στα αίματα από τον τοκετό, ενώ εντός του βρισκόταν και ο σύντροφος της νεαρής.

Όπως αναφέρει στην Voria.gr η διοικήτρια του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, «το βρέφος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε καλή κατάσταση, εξετάστηκε από τους γιατρούς της νεογνολογικής κλινικής και στη συνέχεια μπήκε σε θερμοκοιτίδα προληπτικά όπου και θα παραμείνει νοσηλευόμενο στην μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νεογνό είχε επάνω του τον ομφάλιο λώρο με τους διασώστες του ΕΚΑΒ να τοποθετούν το απαραίτητο clip.

Η μητέρα διακομίσθηκε, επίσης, στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο για τις πρώτες βοήθειες. Κατά την εξέταση της γυναίκας διαπιστώθηκε ότι δεν έχει ακόμη αποκολληθεί ο πλακούντας, οπότε οδηγήθηκε στην αίθουσα τοκετών.

Η αστυνομία ερευνά το περιστατικό.

Το σημείο όπου βρέθηκε η νεαρή μητέρα: