Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έως 75% οι απουσίες μαθητών λόγω της εποχικής γρίπης

Ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας μίλησε για τις απουσίες των μαθητών αλλά φάνηκε καθησυχαστικός για τη γρίπη

Καθησυχαστικός σχετικά με την εποχική γρίπη και το λουκέτο σε σχολικές μονάδες στη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε ο διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης.

Μιλώντας στον Focus FM ο κ. Κόπτσης σημείωσε πως «υπάρχουν σχολεία τα οποία έχουν 60%-75% απώλεια μαθητών», ωστόσο «δεν χρειάζεται να υπάρχει ανησυχία για την γρίπη. Η γρίπη είναι εποχική».

Σημειώνεται πως κλειστά θα παραμείνουν σχολεία στον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και στον δήμο Λαγκαδά.

Αναφορικά με τα σχολικά γεύματα, τα οποία δεν ξεκίνησαν σε σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης και προκάλεσαν την αντίδραση των δημάρχων, ο κ. Κόπτσης ανέφερε πως «είμαστε έτοιμοι να τα ξεκινήσουμε ακόμα και αύριο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», ωστόσο τόνισε ότι το πρόβλημα της αναμονής έγκειται στις δικαστικές διαμάχες που γίνονταν ανάμεσα σε αναδόχους εταιρείες. Ο ίδιος πάντως υποστήριξε ότι είναι σε επικοινωνία με το Υπουργείο για το θέμα.

Τέλος, αναφέρθηκε και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στην Κλεάνθους ενάντια στον σχεδιασμό του δήμου να κλείσει το σχολικό συγκρότημα που βρίσκεται στην οδό, λόγω εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης. «Εμείς ως περιφερειακή εκπαίδευση προτείναμε λύση με την έννοια ότι δεν θα αλλοιωθεί ο χαρακτήρας των σχολείων, ούτε οι θέσεις μαθητών και καθηγητών. Θα μεταφερθούν απλά σε διπλανά σχολεία ώστε να γίνουν κομψοτεχνήματα» είπε.