Skip to main content

Τελευταία μέρα για τις κάρτες στάθμευσης - Από αύριο πρόστιμα

Μόλις το 40% όσων έχουν κάρτα στάθμευσης μόνιμου κατοίκου στον δήμο Θεσσαλονίκης έχουν προχωρήσει στην ανανέωση - Τελευταίο καμπανάκι από Αβαρλή

Προθεσμία έως σήμερα έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι της Α΄ και Γ΄ δημοτικής κοινότητας στον δήμο Θεσσαλονίκης για να ανανεώσουν τις κάρτες στάθμευσης για το 2020.

Η δημοτική αρχή είχε δώσει τις προηγούμενες ημέρες μια άτυπη παράταση έως σήμερα, Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, για να προχωρήσουν οι δημότες στην ανανέωση των ήδη υπαρχουσών καρτών στάθμευσης.

Σε περίπτωση που δεν κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για την κάρτα στάθμευσης, τότε οι δημότες από αύριο θα έρθουν αντιμέτωποι με τη Δημοτική Αστυνομία, η οποία θα ξεκινήσει ελέγχους και θα επιβάλλει πρόστιμα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η ανταπόκριση του κόσμου για την ανανέωση της κάρτας στάθμευσης ήταν μικρή, γεγονός που είχε οδηγήσει τον αντιδήμαρχο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργο Αβαρλή να δώσει μια επιπλέον προθεσμία. Την εβδομάδα που μας πέρασε αυξήθηκε η προσέλευση των πολιτών και γι΄ αυτό το λόγο δόθηκε η άτυπη παράταση έως σήμερα.

Όπως τόνισε ο κ. Αβαρλής «εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου τα τελευταία 24ωρα υπήρξε καθυστέρηση στις πρωτοκολλήσεις των αιτήσεων, παρά το γεγονός ότι ο δήμος έχει το απαραίτητο προσωπικό».

Πάντως, παρά τις παρατάσεις στη διαδικασία, η οποία ξεκίνησε στις 28 Νοεμβρίου του 2019, μόλις το 40% όσων έχουν κάρτα στάθμευσης μόνιμου κατοίκου έχουν προχωρήσει στην ανανέωση.

Από φέτος, η έκδοση και ανανέωση καρτών στάθμευσης μονίμου κατοίκου για το 2020 μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά μέσω της διεύθυνσης www.thesi.gr, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι ουρές και η ταλαιπωρία του κόσμου.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι της Α' και Γ' κοινότητας του δήμου Θεσσαλονίκης έχουν τη δυνατότητα να αποκτούν εύκολα και γρήγορα μέσω διαδικτύου τις κάρτες στάθμευσης, χωρίς να περιμένουν σε ουρές.

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν την αίτηση ανανέωσης με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα για την κάρτα στάθμευσης μόνιμου κατοίκου www.thesi.gr.
Υπενθυμίζεται ότι βγήκαν εκτός προγράμματος οι 40 Εκκλησιές, καθώς δεν υπάρχει διαγράμμιση και η χορήγηση κάρτας μόνιμου κατοίκου στους πολίτες της περιοχής, δημιουργούσε προβλήματα στην ευρύτερη λειτουργία του συστήματος.