Skip to main content

Αρχίζει ο διαγωνισμός για το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά

Μέχρι τις 6 Απριλίου οι προσφορές για την πρώτη φάση της ανάπλασης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά - Ποιες εργασίες προβλέπονται

Ζήτημα λίγων εβδομάδων είναι πλέον η οριστικοποίηση του αναδόχου εργολήπτη για την πρώτη φάση εργασιών ανάπλασης στο Μητροπολιτικό Πάρκο του δήμου Παύλου Μελά, στον χώρο του πρώην στρατοπέδου.

Την ευχάριστη εξέλιξη για το εμβληματικό αυτό έργο που αναμένεται να αναβαθμίσει τη δυτική Θεσσαλονίκη γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο facebook o αρχιτέκτονας και υπεύθυνος για τον σχεδιασμό του έργου Πρόδρομος Νικηφορίδης, λέγοντας πως το έργο δημοπρατήθηκε και έχει ανοίξει η διαδικασία των προσφορών με καταληκτική ημερομηνία την 6η Απριλίου.

Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του ΕΣΗΔΗΣ και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίστηκε 10:00 π.μ. Η αποσφράγιση των προσφορών θα διενεργηθεί την 10η Απριλίου 2020, στις 10:00 π.μ, ενώ τονίζεται ότι πρόκειται για διεθνή διαγωνισμό.

«Η δημοπράτηση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά είναι γεγονός και ο δημόσιος χώρος και το πράσινο πέτυχαν μία μεγάλη νίκη. Μέχρι τις 6 Απριλίου θα έχουν κατατεθεί οι προσφορές από τις εργοληπτικές εταιρίες και μετά θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες που δούλεψαν για να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη τον μεγαλύτερο χώρο πρασίνου στην ιστορία της. Όταν λέμε πράσινο εννοούμε πράσινο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νικηφορίδης.

Η εν λόγω εξέλιξη είχε προαναγγελθεί σε ρεπορτάζ της Voria.gr τον περασμένο Ιανουάριο. Όπως είχε επισημανθεί, πρόκειται για το έργο περιβαλλοντική αναβάθμιση και απόδοση σε κοινή χρήση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ.

Στην πρώτη φάση της ανάπλασης, προβλέπονται παρεμβάσεις σε υποδομές, ηλεκτροφωτισμό, εξοπλισμό για τους πολίτες, κατεδαφίσεις κτηρίων, αποκατάσταση πρασίνου και δημιουργία τριών αναψυκτηρίων. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες πρόκειται να ολοκληρωθούν μέσα σε 18 μήνες από την μέρα έναρξής τους.