Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επ' αυτοφώρω σύλληψη δύο ατόμων για έκρηξη σε ΑΤΜ

Οι δύο άνδρες κατελήφθησαν στις 4:30 τα ξημερώματα, μόλις εξερράγη το μηχάνημα, που βρισκόταν στο κοινοτικό κατάστημα Δρυμού.

Στα πράσα έπιασαν αστυνομικοί δύο ημεδαπούς άνδρες που προκάλεσαν έκρηξη σε ΑΤΜ υποκαταστήματος τράπεζας στην περιοχή του Δρυμού Θεσσαλονίκης, δίχως να προλάβουν να αποσπάσουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.

Οι δύο άνδρες κατελήφθησαν στις 4:30 τα ξημερώματα, μόλις εξερράγη το μηχάνημα, που βρισκόταν στο κοινοτικό κατάστημα Δρυμού.

Την έρευνα για το συμβάν έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απόπειρες των ληστών να χτυπήσουν ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς είναι, πλέον, εκ των πραγμάτων καταδικασμένες σε αποτυχία, αφού ακόμη κι αν καταφέρουν να πάρουν χαρτονομίσματα αυτά θα είναι άχρηστα. 50ευρα και 20ευρα βαμμένα με ανεξίτηλο πράσινο χρώμα, αφού τα ΑΤΜs είναι εξοπλισμένα με το λεγόμενο έξυπνο σύστημα αχρήστευσης τραπεζογραμματίων.

Πρόκειται για το Intelligent Banknote Neutralisation System που καθιστά άσκοπη όλη την «προσπάθεια» ληστείας των ΑΤΜs. Η παραβίαση ενός ΑΤΜ με οποιοδήποτε τρόπο θέτει σε λειτουργία το μηχανισμό και τα χαρτονομίσματα γίνονται άχρηστα και δεν «περνάνε» πουθενά. Μωβ, πράσινο, μπλε, κόκκινο ή μαύρο, το μελάνι που χρησιμοποιείται είναι έντονο και καλύπτει μεγάλη επιφάνεια – και δεν καθαρίζεται. Με αυτό το έξυπνο σύστημα οι τράπεζες εξουδετερώνουν την αξία της λείας και άρα το κίνητρο για την κλοπή.