Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επαναλειτουργία Παναγία, Λοιμωδών και πρώην 424 ζητούν οι νοσοκομειακοί

Η ΕΝΙΘ καλεί σε κινητοποίηση έξω από τις ΥΠΕ το Σάββατο 18/12 στις 11:00 για την επαναλειτουργία των κλειστών νοσοκομείων.

Την επαναλειτουργία των πρώην νοσοκομειακών μονάδων Λοιμωδών, πρώην 424 και Παναγία ζητά η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, ώστε να αντιμετωπιστεί η πίεση στα νοσοκομεία της πόλης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Νοσοκομειακές δομές που είχαν κλείσει το 2013 από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ και παρέμειναν κλειστά και από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την τωρινή. Παραμένουν κλειστές σε μια πανδημία που καθημερινά μετράμε εκατοντάδες θύματα των τραγικών ελλείψεων στο ΕΣΥ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΝΙΘ.

«Ας μας απαντήσουν, όμως, σε αυτήν την φάση που η πληρότητα όλων των νοσοκομείων έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, που κυριολεκτικά οι ασθενείς ξεχειλίζουν από τα νοσοκομεία μετά από κάθε εφημερία, δεν κρίνουν σκόπιμη την επαναλειτουργία αυτών των δομών, με προσωπικό και εξοπλισμό, για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών νοσηλείας και περίθαλψής Covid και non-Covid ασθενών;», διερωτάται σε άλλο σημείο η ΕΝΙΘ μέσω της ανακοίνωσή της.

Η ΕΝΙΘ καλεί σε κινητοποίηση έξω από τις ΥΠΕ το Σάββατο 18/12 στις 11:00 για την επαναλειτουργία των κλειστών νοσοκομείων (Παναγία, Λοιμωδών, παλαιό 424, πρ. Φράγκων)