Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επαναλειτουργία της Κτηνιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο Τμήμα Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λειτουργούν δύο κλινικές και ένα διαγνωστικό εργαστήριο.

Κλειστές παραμένουν στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού οι κλινικές του τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, που κάτω από κανονικές συνθήκες προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε ιδιοκτήτες ζώων.

Το ζήτημα της επαναλειτουργίας των κλινικών έθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης με ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως είναι γνωστό στο Τμήμα Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λειτουργούν δύο κλινικές και ένα διαγνωστικό εργαστήριο. Από τις δύο κλινικές, η μία είναι η Κλινική Ζώων Συντροφιάς, όπου παρέχει ιατρικές υπηρεσίες σε σκύλους, γάτες, άλογα και εξωτικά ζώα.  
 
Όπως επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η Κλινική αυτή προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους ιδιοκτήτες ζώων της πόλης.

«Παρέχει όλες τις ιατρικές φροντίδες, από τους βασικούς ελέγχους υγείας ως απαιτητικές χειρουργικές επεμβάσεις. Οι τελευταίες προσφέρονται με χαμηλό αντίτιμο, συγκριτικά με τις αντίστοιχες δομές του ιδιωτικού τομέα.
 
Το επίπεδο της φροντίδας που παρέχουν τα στελέχη της Κτηνιατρικής Κλινικής ΑΠΘ είναι εξαιρετικά υψηλό, με αποτέλεσμα να το επισκέπτεται μεγάλος αριθμός των ιδιοκτητών της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών.

Στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία από την μετάδοση του covid-19, η Κτηνιατρική Κλινική του ΑΠΘ αντιμετωπίζεται πρωτίστως ως χώρος εκπαίδευσης και όχι ως δομή υγείας, για αυτό και έχει παύσει η λειτουργία της», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χρήστος Γιαννούλης.