Skip to main content

Πατουλίδου: Επεκτείνεται η ηλεκτροδότηση κοινόχρηστων χώρων στην εστίαση - Η διαδικασία

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν ηλεκτροδότηση κοινόχρηστων χώρων μπορούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους στην πολεοδομία του οικείου δήμου.

Επιτρέπεται, με νέα τροπολογία, η επέκταση ηλεκτρικής εγκατάστασης των κοινόχρηστων χώρων που έχει παραχωρηθεί για χρήση στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους στην υπηρεσία δόμησης (πολεοδομία) του οικείου δήμου.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία (1183-179/21.12.2021) προστίθεται στο άρθρο 20 η παράγραφος 7, η οποία επιτρέπει την επέκταση ηλεκτρικής εγκατάστασης (υπέργεια ή υπόγεια) καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) για την ηλεκτροδότηση κοινόχρηστων χώρων που τους έχουν παραχωρηθεί για χρήση.

Σύμφωνα με την διαδικασία η εγκατάσταση υλοποιείται βάσει μελέτης συνταχθείσας από Διπλωματούχο Μηχανικό αντίστοιχης ειδικότητας, εγκρίνεται από την ΥΔΟΜ του οικείου Δήμου και πραγματοποιείται η κατασκευή σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη.

Τέλος υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση εγκαταστάτη (ΥΔΕ) στον ΔΕΔΔΗΕ.