Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επιμένει και επεκτείνεται η αποκρουστική πράσινη μάζα στον Θερμαϊκό (vid)

Παραμένει και διογκώνεται το φαινόμενο στο παραλιακό κομμάτι - Έχει πάρει χαρακτηριστικά μόνιμου επισκέπτη τα τελευταία χρόνια στον Θερμαϊκό Κόλπο

Ανέκαμψε και μάλιστα δριμύτερο τις τελευταίες ημέρες στον Θερμαϊκό κόλπο το φαινόμενο συγκέντρωσης φυτοπλαγκτόν σε έναν αποκρουστικό συνδυασμό με φύκη και κάθε λογής σκουπίδι.

Ενώ τις προηγούμενες ημέρες, το φαινόμενο έδειχνε περιορισμένο και διάσπαρτο, είτε στην Α' προβλήτα του Λιμανιού είτε μπροστά στον Λευκό Πύργο, πλέον η αποκρουστική πράσινη μάζα έχει ενοποιηθεί και επεκταθεί, καλύπτοντας μία μεγάλη απόσταση στην παλιά παραλία, από το λιμάνι έως και το ύψος της πλατείας Αριστοτέλους. Παράλληλα, λωρίδες και διάσπαρτες κηλίδες από αυτό το δύσοσμο φαινόμενο είναι διακριτές και πιο βαθιά, στο εσωτερικό του Θερμαϊκού.

Ως αποτέλεσμα, μέρος της θάλασσας έχει «βαφεί» στις αποχρώσεις του πράσινου και του καφέ με το σκηνικό να συμπληρώνεται από σκουπίδια, πλαστικά μπουκάλια και σακούλες, ακόμα και από απόβλητα μυδοκαλλιεργειών!

Η εικόνα κάθε άλλο παρά όμορφη είναι για τους περιπατητές στην παραλία και τους τουρίστες, που έρχονται αντιμέτωποι και με την έντονη δυσοσμία που εκλύει το -πολύ συχνό τα τελευταία χρόνια στην πόλη- φαινόμενο.

Δείτε τις εικόνες: