Skip to main content

Επέλαση της adidas με νέο κατάστημα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Το νέο κατάστημα επί της Τσιμισκή θα ανοίξει τις πύλες του τον προσεχή Ιούλιο – Η adidas αποτελεί ένα από τα αγαπημένα των Θεσσαλονικέων

Tην καρδιά της Θεσσαλονίκης, την οδό Τσιμισκή, επέλεξε για να τοποθετηθεί η δημοφιλής αλυσίδα αθλητικών ειδών Αdidas, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία διαμόρφωσης του χώρου που μίσθωσε.

Πρόκεται για κατάστημα ενός επιπέδου, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Καρόλου Ντηλ, το οποίο στο παρελθόν φιλοξενούσε ελληνική αλυσίδα ενδυμάτων και από τις αρχές του έτους παρέμενε κενό, με αποτέλεσμα να «πολιορκείται» από ενδιαφερόμενους.

Τελικά η adidas, που για περισσότερα από 80 χρόνια πρωταγωνιστεί στο χώρο της αθλητικής και casual ένδυσης, μίσθωσε το κατάστημα το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει τον Ιούλιο.

Η πολυεθνική εταιρεία, που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα brands των Θεσσαλονικέων καταναλωτών, μέχρι σήμερα έχει παρουσία στην πόλη, με δύο καταστήματα outlet, στο One Salonica Outlet Mall και στο Mega Outlet.



Στο νέο κατάστημα οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις στην αθλητική casual ένδυση και στα αξεσουάρ.  Η εταιρεία έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με μεγάλους σχεδιαστές μόδας όπως οι: Yohji Yamamoto και Stella McCartney καθώς και η Porsche Design Sport.

Η adidas, που αποτελεί το μεγαλύτερο ευρωπαίο προμηθευτή αθλητικών ειδών και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους τρεις πρώτους σε παγκόσμιο επίπεδο, διαθέτει παρουσία σε περισσότερες από 200 χώρες.

Η ιστορία της adidas

Μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Άντολφ (Άντι) Ντάσλερ, αφού εργάστηκε ως τσαγκάρης στην οικογενειακή επιχείρηση, έβαλε στόχο της ζωής του την κατασκευή του τέλειου αθλητικού υποδήματος, το οποίο θα προσέφερε στους αθλητές καλύτερες επιδόσεις και ασφάλεια.



Η πρώτη του απόπειρα σε ηλικία 20 ετών, το 1920, έγινε στην αποθήκη του σπιτιού του και είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο παπούτσι για προπόνηση στο στίβο. Το 1924 μαζί με τον αδελφό του Ρούντολφ ίδρυσαν μια εταιρεία, στην οποία προσέλαβαν σχεδόν όλη την οικογένεια τους. Το 1928, στους Ολυμπιακούς του Άμστερνταμ, τα παπούτσια τους φορέθηκαν για πρώτη φορά. Όμως η μεγάλη επιτυχία ήρθε στους επόμενους Ολυμπιακούς, του Βερολίνου, όπου ο Τζέσε Όουενς κατέκτησε 4 χρυσά μετάλλια, φορώντας παπούτσια σχεδιασμένα από τα αδέλφια Ντάσλερ. Ο Άντι είχε σχεδόν φθάσει στον στόχο του, καθώς έγινε παγκοσμίως διάσημος και παρήγαγε υποδήματα για 11 διαφορετικά σπορ.

Το 1948 τα δύο αδέλφια συγκρούστηκαν και χώρισαν την επιχείρησή τους. Η καινούργια εταιρία του Ρούντολφ Ντάσλερ επονομάστηκε Puma, ενώ ο Άντι Ντάσλερ μετονόμασε από τα αρχικά του, τη επιχείρηση σε Adidas.

Μετά τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1952, η Adidas απέκτησε το λογότυπό της με τις 3 λωρίδες από τη φινλανδική εταιρεία Karhu Sports, για… δύο φιάλες ουίσκι και το ποσό των 1600 ευρώ.  Το 1972 με ευκαιρία τους Ολυμπιακούς του Μονάχου άλλαξε το λογότυπο σε τρίφυλλο σήμα. Εν τέλει όμως επικράτησαν οι τρεις μικρές λωρίδες, που δεσπόζουν έως τις μέρες μας. Ο Άντι Ντασλερ πέθανε στα 59 του χρόνια, αλλά χάρη στο πάθος του για το στίβο και την εφευρετικότητά του, πρόλαβε να πετύχει και να κατοχυρώσει τουλάχιστον 70 πατέντες.

Η adidas, σήμερα  απασχολεί παγκοσμίως 57.000 άτομα, ενώ το 2018 οι πωλήσεις της έφτασαν στα 21,915 δις. ευρώ.