Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επελαύνει η «Πηνελόπη» - Βροχές και καταιγίδες

Αναμένονται παροδικά πολύ αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα πέσει κάτω από 12 βαθμούς.

Επελαύνει η «Πηνελόπη» αυτή την εβδομάδα η οποία ξεκινά με νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την δυτική Κρήτη. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο νότιοι-νοτιοδυτικοί, πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικά πολύ αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες, με ύφεση των φαινομένων από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδε, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες και κυρίως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται το απόγευμα, όμως από το απόγευμα θα εκδηλωθούν εκ νέου βροχές, τη νύχτα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ, και βαθμιαία από το απόγευμα δυτικοί-νοτιοδυτικοί, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.