Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επέμβαση της ΕΛΑΣ για συνωστισμό σε διαμπαλκονική συναυλία vid)

Στο δεύτερο μισάωρο, επί της οδού Σβώλου, κάτω από το μπαλκόνι που έπαιζε εκείνη την ώρα μουσική, συγκεντρώθηκε κόσμος και επενέβη η ΕΛΑΣ.

Στη διάλυση της διαμπαλκονικής συναυλίας που διοργάνωσε για απόψε το βράδυ η Πρωτοβουλία της γειτονιάς της Σβώλου στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν οι διοργανωτές μετά την επέμβαση της αστυνομίας για συνωστισμό.  

Βάσει του προγραμματισμού της δράσης, ανά μισή ώρα κάτοικοι της γειτονιάς θα έπαιζαν μουσική από το μπαλκόνι τους, διαφορετικό κάθε φορά, προκειμένου να διασκεδάσουν τους πολίτες, ενόψει του ερχομού του νέου έτους.

Διαβάστε σχετικά: Άρπα, τρομπέτα και κοντραμπάσο στη... διαμπαλκονική συναυλία της Σβώλου (vid)

Ωστόσο, στο δεύτερο μισάωρο, επί της οδού Σβώλου, κάτω από το μπαλκόνι που έπαιζε εκείνη την ώρα μουσική, συγκεντρώθηκε κόσμος με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία.

Μετά από εκκλήσεις της γειτονιάς να τηρηθούν οι αποστάσεις αλλά και συστάσεις και ελέγχους από την αστυνομία για τη σχετική βεβαίωση μετακίνησης, οι διοργανωτές αποφάσισαν να λήξει προς το παρόν η δράση και ο κόσμος έφυγε.

Με την αποχώρηση του κόσμου, η συναυλία συνεχίστηκε κανονικά από τα μπαλκόνια των υπόλοιπων μουσικών-κατοίκων της γειτονιάς.

Να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές ξεκαθάρισαν στους αστυνομικούς πως δεν υπήρξε κάλεσμα για τη συναυλία και πως είχαν ήδη ενημερώσει τον κόσμο, μέσω της σελίδας που διατηρούν στο Facebook, να τηρήσουν όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας εφόσον περνούσαν από το σημείο.