Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επενδυτικό ενδιαφέρον για το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας

Ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας αναμένεται να ξεκινήσει έως το τέλος του έτους - Η συμφωνία με τ ον δήμο Θερμαϊκού

Τρέχουν οι εξελίξεις για την αξιοποίηση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, στον δήμο Θερμαϊκού, που σήμερα παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.

Χθες, ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης, κατά τη διάρκεια ημερίδας του Υπερταμείου στη ΔΕΘ, δήλωσε ότι ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του τουριστικού φιλέτου θα ξεκινήσει έως το τέλος του έτους.

Μετά από σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, προετοιμάζεται η ανάρτηση της διαβούλευσης για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ενώ, ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εκφραστεί σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Σωτήρης Αναγνωστόπουλος επισκέφθηκαν το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας και είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Θερμαϊκού Γιώργο Τσαμασλή.

Η έκταση 126,6 στεμμάτων, που έχει αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους περίπου 600 μ. και πυκνή δενδροφύτευση, θα είναι το 50% είναι δομήσιμη και το 50% ελεύθεροι κοινόχρηστοι χώροι.

Όπως εξηγεί στη Voria.gr ο δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής, ο οποίος είναι ικανοποιημένος από τις εξελίξεις, το έργο εκτός από το πολυτελές ξενοδοχείο και τις πολυτελείς τουριστικές κατοικίες, προβλέπει και 40 στρέμματα για σχολική στέγη, δρόμο χαμηλής όχλησης μπροστά στην παραλία και νομιμοποίηση της προβλήτας η οποία μένει και αυτή στον δήμο Θερμαϊκού. «Την προβλήτα θα μπορεί να την χρησιμοποιεί ο ανάδοχος αλλά δεν θα είναι δικιά του», επισημαίνει ο κ. Τσαμασλής.

«Το ΤΑΙΠΕΔ έχει πολλά ακίνητα. Η δικιά μας επιτυχία είναι ότι βάλαμε σε προτεραιότητα το δικό μας ακίνητο για να δημοπρατηθεί και να αξιοποιηθεί. Επιτυχία είναι ότι παίρνουμε τα 40% στην ιδιοκτησία μας για τη σχολική στέγη, όπως παίρνουμε και νομιμοποιημένη την προβλήτα και τον δρόμο στην παραλία. Εξασφαλίσαμε το 50% κοινόχρηστου χώρου στο σύνολο του οικοπέδου», τονίζει με έμφαση ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ευρύτερη περιοχή του ακινήτου λόγω της εγγύτητάς της με τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και της εύκολης προσβασιμότητάς της, εκτιμάται ότι προσελκύει επενδυτές τόσο από τη Βόρεια Ελλάδα όσο και από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.