Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έπεσαν οι υπογραφές για το τεχνολογικό πάρκο Thess Intec

Υπεγράφη σήμερα στο ΥΜΑΘ η συμβολαιογραφική πράξη του καταστατικού για τη σύσταση Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου (ΕΑΝΕΠ).

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του βρίσκεται το τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς Thess Intec με την υπογραφή σήμερα στο ΥΜΑΘ της συμβολαιογραφικής πράξης του καταστατικού για τη σύσταση Εταιρείας Ανάπτυξης ΕπιχειρηματικούΠάρκου (ΕΑΝΕΠ), η οποία αναλαμβάνει την υλοποίηση του πρωτοπόρου εγχειρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι οι λεπτομέρειες υλοποίησης του έργου αναλύθηκαν λεπτομερώς σε συνέντευξη τύπου τον περασμένο Ιούνιο.

Την αισιοδοξία τους για την καλή πορεία του εγχειρήματος εξέφρασαν τόσο ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, όσο και ο πρόεδρος του Τεχνολογικού Πάρκου Νίκος Ευθυμιάδης, αλλά και ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Δήμας.

Ο κ. Ευθυμιάδης, εμπνευστής του έργου, έκανε λόγο για την υλοποίηση μιας πρωτοβουλίας που έχει ιστορία πάνω από δέκα χρόνια, της οποίας η πρώτη φάση τελειώνει με την υπογραφή του καταστατικού της εταιρείας.



«Τελικώς αξιοιποιείται το ανθρώπινο δυναμικό της Θεσσαλονίκης, με τρία πανεπιστήμια κια 123.000 φοιτητές και επιχειρήσεις που είναι πλέον διεθνείς και επενδύουν στην έρευνα και την τεχνολογία», επισήμανε ο κ. Ευθυμιάδης.

Παράλληλα ο κ. Ευθυμιάδης επισήμανε το γεγονός ότι η υλοποίηση του Thess Intec αποτελεί αποτέλεσμα σύμπραξης φορέων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που μπορεί να δώσει το έναυσμα μεγάλων αναπτυξιακών έργων στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος επισήμανε ότι η εταιρεία δεν έχει κερδοσκοπικό στόχο, αφού όποιες επενδύσεις γίνουν τα κέρδη θα επωφεληθεί το ελληνικό δημόσιο.

Ο υφυπυοργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου επισήμανε ότι η εταιρεία που συστήθηκε θα τρέξει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε μέσα στο 2023 να βρίσκεται εν λειτουργα το τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς στη Θεσσαλονίκη που θα δώσει ανάσα στο πρόβλημα εργασάις χιλιάδων επιστημόνων.



Τέλος από την πλευρά του ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Δήμας έκανε λόγο για μια εμβληματική δράση που αφορά όλη τη χώρα, ενώ τόνισε ότι το ThessIntec πρέπει να γίνει η φυσική έδρα της καινοτομίας της Ελλάδας και των Βαλκανίων.



«Είναι μια πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία που φιλοφδοξούμε να μπορέσουμε να έχουμε επιχειρήσεις που να επενδύουν στην έρευνα και την ανάπτυξη, να έρθουν και να εγκαταστήσουν στη Θεσσαλονίκη τα ερευνητικά τους κέντρα, να δημιουργήσουν νέες και καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας ώστε οι νέοι επιστήμονες να επαναπατρίζονται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμας.

Παρόντες στην υπογραφή του καταστατικού ήταν ο πρόεδρος του ΣΒΕ Αθανάσιος Σαββάκης, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Κυριάκος ΛΟυφάκης, ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής, ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου και ο πρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Αθανάσιος Καΐσης

Βάσει του σχεδιασμούπου έχει εκπονηθεί, έως το τέλος τουτρέχοντος Αυγούστου θα συγκροτηθεί σε Σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΝΕΠ,θα ανατεθεί το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο τουΠάρκου και θα έχει ανατεθεί η πολεοδομικήμελέτη.