Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ενισχυμένα θα είναι και φέτος τα μέτρα ασφαλείας εν όψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, την Πέμπτη, στη Θεσσαλονίκη.

Επί ποδός βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη για την Πέμπτη, ημέρα εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου.

Τα μέτρα θα είναι ενισχυμένα φέτος, ενώ σε ισχύ θα τεθούν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το κέντρο της πόλης, το οποίο θα αποκλειστεί για τις συγκεντρώσεις και πορείες που θα πραγματοποιηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός προβλέπει ότι χιλιάδες αστυνομικοί από πολλές διευθύνσεις της ΕΛΑΣ θα πάρουν μέρος στα μέτρα, ενώ στο πεδίο θα βρίσκονται και δύο εισαγγελείς που θα εποπτεύουν τις συγκεντρώσεις, τις πορείες και όλες τις εκδηλώσεις.

Από αέρος θα συνδράμουν ελικόπτερο και drone της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία θα στέλνουν εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Σε ετοιμότητα θα είναι και το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ., που θα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης για να συνδράμει, όπου και αν χρειαστεί.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου καταφεύγουν συνήθως οι ομάδες πριν ή και μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο. Υπενθυμίζεται ότι εδώ και περίπου ένα χρόνο το ΑΠΘ βρίσκεται στο επίκεντρο της έντασης λόγω της υπό κατασκευής βιβλιοθήκης και της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Φύλαξη, όπως κάθε φορά, θα υπάρχει και σε κρατικά κτήρια και προξενεία.

Χθες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με φορείς της πόλης εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Κλειστό από σήμερα το απόγευμα το ΑΠΘ

Ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, από το μεσημέρι της Τρίτης δε θα πραγματοποιούνται μαθήματα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, δεν θα πραγματοποιούνται μαθήματα από την Τρίτη 15/11/2022 στις 15.00 έως και την Παρασκευή 18/11/2022 στις 7.00 π.μ.

Συστάσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο - Απομακρύνει αύριο τους κάδους ο δήμος Θεσσαλονίκης

Ο Εμπορικός Σύλλογος ήδη κάλεσε τους επιχειρηματίες να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των καταστημάτων τους με όλα τα ενδεδειγμένα μέσα, καθώς και για την απομάκρυνση εξωτερικά αυτών, πάσης φύσεως υλικών ή απορριμμάτων, τα οποία δύνανται να χρησιμοποιηθούν και μπορεί να προκαλέσουν σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές και φθορές.

Από την πλευρά του ο δήμος Θεσσαλονίκης αναμένεται από αύριο να απομακρύνει τους κάδους απορριμμάτων από το κέντρο της πόλης και να τους επανατοποθετήσει την Παρασκευή.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη (17-11-2022) στο κέντρο της πόλης, με πρωτοβουλία διαφόρων φορέων πόλης μας, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες στο πλαίσιο εορτασμού της 49ης Επετείου Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Από 14.30΄ ώρα σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων, στο κέντρο της πόλης δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Ειδικότερα :
- Από 14.30΄ ώρα σταδιακά θα υπάρξουν παρεμβάσεις (διακοπές- εκτροπές) της κυκλοφορίας στους δρόμους: Εγνατία, Εθν.Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ.Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Καρ.Ντηλ, Βασ.Ηρακλείου, Γ΄Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ.Λαμπράκη, Κ.Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.

- Επίσης δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ως εξής:

α. Από την 06.00΄ ώρα της Τετάρτης (16-11-2022) και μέχρι την 06.00΄ώρα της Παρασκευής (18-11-2022) στις παρακάτω οδούς:
-Εθνικής Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την πλατεία Σιντριβανίου.
-Εγνατία, στο τμήμα της από την οδό Γ΄Σεπτεμβρίου μέχρι οδό Εθνικής Αμύνης.
-Αγγελάκη, καθ’ όλο το μήκος της.
-Αρμενοπούλου, στο τμήμα της από την Δημ. Γούναρη μέχρι την οδό Εθν. Αμύνης.
- Γρ.Λαμπράκη, στο τμήμα της από την οδό Εγνατία μέχρι την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου.

β. Την Πέμπτη (17-11-2022), από ώρα 06.00΄ και μέχρι τη λήξη των σχετικών εκδηλώσεων, στις παρακάτω οδούς:
-Εγνατία, στο τμήμα της από οδό Δωδεκανήσου μέχρι την οδό Εθν. Αμύνης.
-Αγ.Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λάζου Εξάρχου μέχρι την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου και στο τμήμα της από την οδό Προξένων μέχρι την Στεφ. Δραγούμη.
-Εθν.Αμύνης, στο τμήμα της από την πλατεία Σιντριβανίου μέχρι την πλατεία Λευκού Πύργου.
- Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από την οδό Αγ.Δημητρίου μέχρι την οδό Γ. Λαμπράκη.
- Καρ. Ντήλ, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι την οδό Βασ.Ηρακλείου.
- Βασ. Ηρακλείου, στο τμήμα της από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι την οδό Καρ.Ντήλ.
- Κ. Καραμανλή, στο τμήμα της από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι Καυτανζόγλου.
- Ελ. Βενιζέλου, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι την οδό Εγνατία.
- Ολυμπιάδος, στο τμήμα της από την οδό Ελένης Ζωγράφου μέχρι την οδό Κασσάνδρου.

Σε καίρια σημεία θα υπάρχουν τροχονόμοι που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και θα διευκολύνουν τους οδηγούς.