Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση ανακύκλωσης μόλυνε το περιβάλλον - Σύλληψη 27χρονου

Μετά την αστυνομική δράση συνελήφθη 27χρονος προσωρινά υπεύθυνος επιχείρησης που βρίσκεται στην περιοχή του δήμου Ωραιοκάστρου.

Επιχειρησιακή δράση πραγματοποιήθηκε χθες σε περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου και του Δήμου Δέλτα από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος της ίδιας Διεύθυνσης, στελεχών της Α.Α.Δ.Ε. Θεσσαλονίκης, ΔΕΔΔΗΕ και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε χώρους διάθεσης – ανακύκλωσης μετάλλων.

Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός – προσωρινά υπεύθυνος επιχείρησης σε περιοχή του δήμου Ωραιοκάστρου.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι σε αύλειο χώρο ατομικής επιχείρησης - διαλυτηρίου Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής, Ανακύκλωσης και προσωρινής αποθήκευσης στερεών μη επικίνδυνων αποβλήτων, καθώς και αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων, υπήρχαν ποσότητες μηχανέλαιων αναμιγμένα με τα χώματα του εδάφους.

Επίσης, διαπιστώθηκε να υπάρχουν διάσπαρτα μηχανικά μέρη οχημάτων, λάστιχα, ζάντες, παλιά αυτοκίνητα, ύπαρξη κηλίδων μηχανέλαιων. Γενικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, επικρατούσε μια αταξία όσον αφορά την τοποθέτηση των ανακυκλώσιμων υλικών, κατά παράβαση των υφιστάμενων περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, με συνέπεια την πρόκληση ρύπανσης του εδάφους και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία από το Τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στην Απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών –επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων και παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην Ποινική προστασία του περιβάλλοντος, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.