Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επιμορφωτικό σεμινάριο για θέματα ενδοοικογενειακής βίας

Στόχος του επιμορφωτικού σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση του προσωπικού πάνω στην ενδοοικογενειακή βία, την επίμονη καταδίωξη και στα εγκλήματα μίσους.

Oλοκληρώθηκε χθες (18-09-2019) Εκπαιδευτική Ημερίδα που αφορούσε σε θέματα Ενδοοικογενειακής Βίας, Επίμονης Καταδίωξης (Stalking) και Εγκλήματα Μίσους, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Πρόληψης και Θεραπείας της Βίας και Προώθησης της Ισότητας Φύλων «BIA-STOP» και το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συνδιοργανώθηκε από τη Μητροπολιτική Αστυνομία (Scotland Yard) και τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Tην εκπαιδευτική δράση παρακολούθησαν στελέχη Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί, εκπρόσωποι της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, στελέχη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων του Νομού Θεσσαλονίκης.

Στόχος του επιμορφωτικού σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση του προσωπικού πάνω στην ενδοοικογενειακή βία, την επίμονη καταδίωξη και στα εγκλήματα μίσους ενώ Επιθεωρητές της Μητροπολιτικής Αστυνομίας παρουσίασαν τα πρωτόκολλα που ισχύουν στη Μεγάλη Βρετανία και τις καλές πρακτικές που προέκυψαν από χρόνια εφαρμογή των Νόμων εκεί.

Ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον, με σκοπό την ενημέρωση του αστυνομικού προσωπικού.