Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επίσκεψη Καραμανλή - Μενδώνη σήμερα στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό

Θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη για το μετρό Θεσσαλονίκης, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου.

Επίσκεψη στον σταθμό Βενιζέλου θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, λίγο πριν την ευρεία σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί στα γραφεία της Αττικό Μετρό.

Η επίσκεψη πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 11.45 και τους υπουργούς θα συνοδεύουν ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος και ο διεθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Νίκος Κουρέτας.

Στη συνέχεια (12.45) θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη για το μετρό Θεσσαλονίκης, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου, στα γραφεία του Μετρό στην παλιά δυτική είσοδο Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, εκτός από τους δύο υπουργούς, ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Νίκος Ταχιάος, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Νίκος Κουρέτας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Γιώργος Τσακούμης.

Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η ενημέρωση και ο συντονισμός της κυβέρνησης, των αρμοδίων και των τοπικών φορέων, ώστε να προχωρήσει πλέον η κατασκευή του έργου απρόσκοπτα και να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα παράδοσης μέχρι το τέλος του 2023.

Κύριο θέμα της συζήτησης θα είναι ο σταθμός Βενιζέλου, μετά και το «πράσινο φως» που έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την κατασκευή του με τη μέθοδο της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιολογικών ευρημάτων. Απόφαση που συνεχίζει να προκαλεί πάντως αντιδράσεις σε όσους προκρίνουν ως μοναδική λύση την κατασκευή του σταθμού με παραμονή των αρχαιοτήτων στο χώρο τους