Skip to main content

Επίσκεψη Ζέρβα στην αγορά - Ζήτησε τήρηση μέτρων από όλους (φωτο)

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο κέντρο της πόλης και στην περιοχή της Τούμπας και συνομίλησε με εμπόρους την πρώτη ημέρα λειτουργίας της αγοράς.

Πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη με τη μέθοδο του click away κι ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι την αγορά.

Μαζί με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Μιχάλη Κούπκα, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας βρέθηκε στο κέντρο της πόλης αλλά και στην περιοχή της Τούμπας, για να ακούσει τον κόσμο της αγοράς και να μιλήσει με εμπόρους και καταναλωτές.

«Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέλαβε προσωπικά πρωτοβουλία για την επαναλειτουργία της αγοράς με σειρά παρεμβάσεών του», σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του δήμου.

Ο ίδιος έχει μιλήσει για την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας με την οικονομία όμως ζωντανή κι έχει επισημάνει ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου αφενός κατευθύνει την κινητικότητα σε ένα πεδίο με αυστηρότερους κανόνες και ελέγχους κι αφετέρου αποτελεί μια επιλογή κοινωνικής αποσυμπίεσης.

Ο κ. Ζέρβας ευχήθηκε σύντομα, ανάλογα και με την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων, να καταστούν δυνατές η διεύρυνση της λειτουργίας της αγοράς, η επανεκκίνηση της εστίασης και η επιστροφή σε μια σταδιακή κανονικότητα.

Την ίδια ώρα, βέβαια, σημείωσε ότι ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει, συστήνοντας αυξημένη προσοχή και πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από όλους.