Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στη Μαλαματίνα (vid)

Δεν έχει τέλος η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη «Μαλαματίνα», καθώς από νωρίς το πρωί σημειώθηκαν και πάλι επεισόδια μεταξύ εργαζόμενων και ΜΑΤ.

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν το πρωί της Τρίτης στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνα» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης μεταξύ απεργών και της αστυνομίας με αποτέλεσμα τρεις εργαζόμενοι να μεταφερθούν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο, αντιμετωπίζοντας αναπνευστικά προβλήματα.

Οι απεργοί είχαν όπως κάθε ημέρα περιφρούρηση και όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, όταν ήρθε το λεωφορείο με εργαζόμενους που δεν απεργούν, επενέβη η αστυνομία για να σπάσει τον κλοιό που είχαν στήσει.

Ακολούθησε ένταση και συμπλοκή, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών με αποτέλεσμα εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα.

Οι εργαζόμενοι σε δηλώσεις τους κάνουν λόγο για μια καθαρά απρόκλητη επίθεση από πλευράς της αστυνομίας λέγοντας ότι έριξαν αδικαιολόγητα χημικά και τους χτύπησαν. Σημειώνουν δε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν και ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι που απεργούν βρίσκονται στην είσοδο του εργοστασίου ενώ στο σημείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.