Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βεντέτα μεταξύ οικογενειών Ρομά πίσω από την άγρια συμπλοκή στα δικαστήρια

Ένας αποτυχημένος γάμος φέρεται να πυροδότησε την κόντρα ανάμεσα σε οικογένειες Ρομά που μένουν στον οικισμό Αγ. Σοφίας και Ν. Μεσήμβριας, αντίστοιχα.

Κόντρα ανάμεσα σε δύο οικογένειες που πήρε τον δρόμο της βεντέτας φαίνεται να κρύβεται πίσω από την άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε σήμερα το πρωί μεταξύ δύο ομάδων Ρομά, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε σχετικά Θεσσαλονίκη-Επεισόδια Ρομά: Βρέθηκε καραμπίνα σε ΙΧ έξω από τα Δικαστήρια- Τρεις συλλήψεις

Θεσσαλονίκη: Άγρια συμπλοκή μεταξύ Ρομά έξω από τα δικαστήρια - 23 προσαγωγές (vids)

Συγκεκριμένα, ένας αποτυχημένος γάμος φέρεται να πυροδότησε την κόντρα ανάμεσα σε δύο οικογένειες Ρομά που διαμένουν στον οικισμό Αγίας Σοφίας στα Διαβατά και στον οικισμό Ρομά στη Νέα Μεσήμβρια, αντίστοιχα. Ο δικηγόρος της οικογένειας της νύφης, Θεόφιλος Αλεξόπουλος, ανέφερε στη Voria.gr πως η ιστορία ξεκίνησε πριν από τέσσερα περίπου χρόνια όταν η οικογένεια που διαμένει στον οικισμό της Αγίας Σοφίας έδωσε νύφη την κόρη τους στη Νέα Μεσήμβρια.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξόπουλο, η κοπέλα είχε εκφράσει επανειλημμένα την επιθυμία της να χωρίσει από τον γαμπρό και να επιστρέψει στους γονείς της στον οικισμό της Αγίας Σοφίας. Εν τέλει, όπως δήλωσε ο ίδιος, όταν η κοπέλα επέστρεψε στους γονείς της μία εβδομάδα πριν, ξεκίνησε ένας συνεχής προπηλακισμός εις βάρος της οικογένειας της νύφης, που μάλιστα, συνοδευόταν και από παρουσία της οικογένειας του γαμπρού έξω από τον οικισμό Αγίας Σοφίας, όπου πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Αλεξόπουλου, απειλούσαν και μάλιστα πυροβολούσαν, προκειμένου να φοβηθούν και να επιστρέψουν πίσω τη γυναίκα.

Καταγγελία για ληστεία

Αποκορύφωμα της κόντρας, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας της νύφης, αποτέλεσε μία μήνυση σε βάρος έξι ατόμων της οικογένειας που διαμένει στον οικισμό της Αγίας Σοφίας. «Απένταντι από τον οικισμό όπου κατοικεί η οικογένεια της νύφης βρίσκεται μία μάντρα με ανταλλακτικά, που είναι συμφερόντων της οικογένειας που μένει στη Μεσήμβρια. Οι δεύτεροι κατέθεσαν μήνυση σε βάρος των πρώτων για κλοπή αντικειμένων από τη μάντρα», ανέφερε ο ίδιος και εξήγησε σήμερα ανακρίνονταν ορισμένα από τα μέλη της οικογένειας.

Ο κ. Αλεξόπουλος περιέγραψε πως τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη η ανάκριση ακούστηκαν φωνές και αντιλήφθηκαν πως πρόκειται για συμπλοκή. «Μέλη της οικογένειας του γαμπρού επιτέθηκαν άγρια κατά μελών της οικογένειας της νύφης, με ρόπαλα, καρέκλες, ακόμα και με καραμπίνα, η οποία και εντοπίστηκε σε ΙΧ της οικογένειας του γαμπρού», σημείωσε ο ίδιος. Μάλιστα, ο δικηγόρος ανέφερε πως από την επίθεση τραυματίστηκε και ο πατέρας της κοπέλας, που ανακρίθηκε τη Δευτέρα και βρισκόταν έξω από το Μέγαρο και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.