Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Xημικά από τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ την ώρα της συναυλίας του Θ. Παπακωνσταντίνου (vid)

Άτομα που αποσπάστηκαν από τη συναυλία πέταξαν πέτρες σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη βιβλιοθήκη. Χημικά έριξαν τα ΜΑΤ, αποπνικτική η κατάσταση

Μεταμεσονύκτια ένταση επικράτησε στο ΑΠΘ ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συναυλία εντός του campus.

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ερχόμενοι σε αντιπαράθεση με άτομα που συμμετείχαν στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Μάλιστα προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές και μία σύλληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα που αποσπάστηκαν από τη συναυλία πέταξαν πέτρες σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη βιβλιοθήκη στη ΣΘΕ.

Σημειώνεται ότι οι διοργανωτές προσπάθησαν να ηρεμήσουν την κατάσταση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και η συναυλία διακόπηκε.

Λόγω της χρήσης χημικών προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στον χώρο όπου διεξαγόταν η συναυλία και το μεγάλο πλήθος του κόσμου που βρισκόταν στο σημείο μετακινήθηκε προς την Εγνατία αφού η κατάσταση έγινε αποπνικτική.

Ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην Εγνατία μπροστά στη ΔΕΘ με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και πραγματοποίησαν πορεία προς την Καμάρα. Στη συνέχεια σημειώθηκαν νέα επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δείτε video και φωτογραφίες: