Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή - Έκρυψε Σύρους στο πορτμπαγκάζ

Οδηγώντας όχημα με πλαστές πινακίδες, δεν συμμορφώθηκε σε σήμα αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα - Αντιστάθηκε σθεναρά στη σύλληψη

Στη σύλληψη ενός 26χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Συρίας, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών, προχώρησαν χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, που οδηγούσε ο 26χρονος, δεν συμμορφώθηκε σε σήμα αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς.

Στη συνέχεια, ακινητοποίησε το παραπάνω όχημα στο Σχολάρι, και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν εντός του οχήματος, στο χώρο των αποσκευών, δύο ομοεθνείς του, που στερούνταν εγγράφων για τη διαμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Χειροπέδες σε έναν ακόμη Σύρο για άλλη περίπτωση πάρανομης μεταφοράς ημεδαπών

Παράλληλα, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας συνέλαβαν χθες 20χρονο αλλοδαπό, επίσης Σύρο, ο οποίος ενέχεται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Ειδικότερα, σε περιοχή της Τούμπας ο συλληφθείς παρέλαβε άτομα που νωρίτερα αποβιβάστηκαν από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τους κατεύθυνε προς την είσοδο οικοδομής.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε συνελήφθη ο 20χρονος και δύο παράτυποι μετανάστες.

Φωτογραφία αρχείου