Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με φοιτητή και διοικητική υπάλληλο στη Σίνδο

Όλα ξεκίνησαν όταν φοιτητής ζήτησε απο την υπάλληλο μια λίστα με ονόματα σπουδαστών τμήματος ισχυριζόμενος ότι ήταν εκπρόσωπος φοιτητικού συλλόγου.

Επίθεση από φοιτητές-μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταγγέλει πως δέχθηκε διοικητική υπάλληλος του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, νυν κόμβο Σίνδου του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική καταγγελία της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, φοιτητής και μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ζήτησε από τη συγκεκριμένη υπάλληλο λίστα με ονόματα φοιτητών από τμήμα του ιδρύματος στη Σίνδο.

Ο φοιτητής επισήμανε ότι ήταν εκλεγμένος σε φοιτητικό σύλλογο του κόμβου της Σίνδου, ωστόσο σύμφωνα με την καταγγελία η υπάλληλος διαπίστωσε ότι δεν προέκυπτε ότι το εν λόγω άτομο ήταν εκλεγμένος εκπρόσωπος φοιτητικού συλλόγου τμήματος του εκπαιδευτικού ιδρύματος, καθώς δεν έχει κατατεθεί κανένα νόμιμο καταστατικό του Συλλόγου.

Όταν η υπάλληλος αρνήθηκε να παραδώσει λίστα με τα ονόματα που ζήτησε ο φοιτητής, δέχθηκε επίθεση με απειλές και βρισιές όπως καταγγέλλεται από μέλη της παράταξης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Μάλιστα με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης  προχώρησε σήμερα σε τρίωρη στάση εργασίας αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις απαράδεκτες φασιστικές συμπεριφορές και διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση πως οι μηχανισμοί βίας και αυταρχισμού δεν έχουν καμία θέση στα Πανεπιστήμια και θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να καταπολεμηθούν. Τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές δεν μπορούν να κάμψουν την αλληλεγγύη των εργαζομένων και την αγωνιστική υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους».