Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επιστολή Ζέρβα σε Μηταράκη για τη μεταστέγαση της υπηρεσίας Ασύλου

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης με επιστολή του στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου ζητά να επανεξεταστεί η απόφαση για τη μεταστέγαση της υπηρεσίας.

Την επανεξέταση της απόφασης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τη μεταστέγαση της Υπηρεσίας Ασύλου σε κτήριο επί της οδού Μοναστηρίου, απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό, ζητά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απευθύνθηκε με επιστολή του στον αρμόδιο υπουργό Νότη Μηταράκη, επισημαίνοντας προβλήματα που δημιουργεί η επικείμενη μετεγκατάσταση της συγκεκριμένης υπηρεσίας στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή εντός των ορίων της δεύτερης δημοτικής κοινότητας, η οποία μάλιστα φιλοξενεί και σειρά άλλων δομών που απευθύνονται σε ανθρώπους που προέρχονται από ευάλωτες ομάδες.

Στην επιστολή του προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου ο κ. Ζέρβας υπογραμμίζει ότι η προσέλευση μεγάλου αριθμού αιτούντων άσυλο και προσφύγων σε μια πολυκατοικία που φιλοξενεί πέρα από χώρους γραφείων και κατοικίες θα προκαλέσει αναστάτωση στην καθημερινότητα των ενοίκων αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, επισημαίνοντας συγχρόνως ότι δεν διασφαλίζονται κατάλληλες συνθήκες εξυπηρέτησης ούτε για τους ίδιους τους ωφελούμενους της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης διατυπώνει προς τον υπουργό την πρόταση η Υπηρεσία Ασύλου να λειτουργήσει σε κατάλληλη περιοχή και σε κτήριο αμιγούς και αποκλειστικής χρήσης, ώστε να καλύπτονται και οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση και των ίδιων των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων.

Σημειώνεται πως την αντίθεσή τους στη μεταστέγαση έχουν εκφράσει και οι κάτοικοι της περιοχής και κυρίως οι ένοικοι του κτηρίου.

Διαβάστε σχετικά: Διαμαρτυρίες για τη μετεγκατάσταση της Υπηρεσίας Ασύλου στη Μοναστηρίου