Skip to main content

Kidot: Επιστρέφει το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο family festival

Το πρόγραμμα του KIDOT Festival 4 συνδυάζει βιωματικά workshops, δράσεις, θεατρικές παραστάσεις, shows, market, συναυλίες και πολλές εκπλήξεις.

To μεγαλύτερο family festival της χώρας επιστρέφει το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου. Στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ Helexpo στη Θεσσαλονίκη, θα στηθεί ένα εντυπωσιακό χωριό, ενώ οι τρελούτσικοι κάτοικοί του θα δώσουν τον παλμό για μία αξέχαστη διήμερη γιορτή για όλη την οικογένεια.

1. Δράσεις όλη μέρα, για δύο ήμερες

Το πρόγραμμα του KIDOT Festival 4 συνδυάζει βιωματικά workshops, δράσεις, θεατρικές παραστάσεις, shows, market, συναυλίες και πολλές θεαμα…τικές εκπλήξεις! Το πρόγραμμα αρχίζει στις 11.00 το πρωί και συνεχίζεται non stop έως τις 21.00 και τις δύο ημέρες. Έτσι, ό,τι ώρα κι αν επισκεφτείτε το φεστιβάλ θα βρείτε σίγουρα κάτι που θα συναρπάσει όλα τα μέλη της οικογένειας.

2. Για παιδιά κάθε ηλικίας

Φέτος, το πρόγραμμα του KIDOT Festival 4 έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 0 ετών. Workshops και δράσεις για παιδιά κάθε ηλικίας θα διαδραματίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ώστε ανά πάσα στιγμή να βρείτε την κατάλληλη δράση ανάλογα με την ηλικία τους παιδιού σας.

3. Δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 1 έτους

Η είσοδος για παιδιά έως 1 έτους θα είναι δωρεάν. Παράλληλα, υπάρχουν εκπτωτικά πακέτα (για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε 3 εισιτήρια και να πάρετε άλλο ένα δώρο).

4. Όλοι στη σκηνή

Για πρώτη φορά, το KIDOT Festival 4 αποκτά κεντρικό stage το οποίο θα φιλοξενήσει shows αγαπημένων καλλιτεχνών και τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις της Θεσσαλονίκης.

5. Playgrounds

Άλλη μια φετινή καινοτομία είναι τα playgrounds! Πιο συγκεκριμένα, θα στηθούν τρεις παιδικές χαρές. Το PreSchool Playground θα ειναι ένας χώρος αφιερωμένος στα παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας με αφηγήσεις παραμυθιού, δραστηριότητες Montessori, sensory και messy play.

Όλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, να παίξουν και να αθληθούν με τον εναλλακτικό τρόπο κάνοντας ποδήλατο, skate, rollers και τοξοβολία στο Adventure Playground.

Τέλος, μικροί μεγάλοι θα μπορούν να παίξουν με ρετρό παιχνίδια στη Game Area.

6. Adults Ground & KIDOT Mag

Για πρώτη φορά, έχει δημιουργηθεί κι ένας χώρος αφιερωμένος αποκλειστικά στους γονείς! Το online περιοδικό του KIDOT έχει ετοιμάσει μία σειρά εκπλήξεων όπως talks & meetups με καλεσμένους που θα μοιραστούν την εμπειρία τους, θα δώσουν λύσεις και θ’ αποτελέσουν έμπνευση. Όση ώρα τα παιδιά παρακολουθούν κάποιο workshop, εσείς μπορείτε να συμμετέχετε αφιερώνοντας αυτόν τον χρόνο σ’ εσάς και στην εξέλιξη σας.

7. Ένα φεστιβάλ για όλους

Στο KIDOT Festival 4, θα υπάρχει δυνατότητα παράλληλης διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα από το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας -ΚΕΝΓ στα Info Points, σε όλα τα Workshops (W1, W2, W3), καθώς και στα Stage Events (S1). Ζητήστε τη στα Info Points.

Επιπλέον, στις εισόδους του φεστιβάλ θα υπάρχουν απτικοί χάρτες του Mind the Map για τη διευκόλυνση των ατόμων με οπτική αναπηρία.

To KIDOT Festival 4 έχει έντονο κοινωνικό πρόσημο και χαρακτήρα προσφοράς! Καλεσμένοι, έξι φορείς της πόλης, οι οποίοι σας προσκαλούν στον χώρο τους ώστε να μάθετε περισσότερα για τη δράση τους! Παράλληλα, επιφυλάσσουν πολλές και δημιουργικές εκπλήξεις για τα παιδιά.

8. Food & Drinks Corner

Επειδή το ατελείωτο παιχνίδι ανοίγει πάντα την όρεξη, στην πλατεία του χωριού θα βρείτε τα πιο αγαπημένα καταστήματα εστίασης της Θεσσαλονίκης. Πεντανόστιμες επιλογές κάθε είδους, street food ποιοτικές γεύσεις και δροσιστικά ροφήματα είναι στη διάθεση σας ώστε να τα απολαύσετε είτε στα τραπεζάκια της πλατείας, είτε απλώς στο χέρι καθώς κάνετε τη βόλτα σας.

9. Δώρο 5.000 ευρώ

Προμηθευτείτε εγκαίρως τα εισιτήριά σας και μπείτε αυτόματα στην κλήρωση για το μεγάλο δώρο αξίας 5.000 ευρώ που θα κληρωθεί κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Με το εισιτήριο εισόδου έχετε δωρεάν συμμετοχή σε ΟΛΕΣ τις δραστηριότητες (εργαστήρια, θεάματα, δράσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, playgrounds).

10. Ραντεβού στο KIDOT Festival 4

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. Θα υπάρχουν δύο είσοδοι, από το τόξο της ΧΑΝΘ και από την είσοδο της Εγνατίας. Μπαίνοντας από την είσοδο της Εγνατίας, μπορείτε να παρκάρετε μέσα στον χώρο δωρεάν.

*Το φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα της UNICEF.