Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταγγέλλουν πρακτορείο ότι κούρεψε τα χρήματα εκδρομής

Γονείς από σχολείο της Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν πως τουριστικό πρακτορείο δεν επιστρέφει το συνολικό ποσό σχολικής εκδρομής που ακυρώθηκε λόγω Covid.

Την καθολική επιστροφή των χρημάτων τους μετά την ακύρωση της προγραμματισμένης σχολικής εκδρομής λόγω κορωνοϊού ζητούν οι γονείς από το 5ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου, καταγγέλοντας παράλληλα το συνεργαζόμενο τουριστικό πρακτορείο για «αντισυμβατική συμπεριφορά».

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, το εν λόγω τουριστικό πρακτορείο με έδρα τη Θεσσαλονίκη εκμεταλλεύτηκε τη νομοθετική διάταξη με τις οικονομικές ελαφρύνσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τις τουριστικές επιχειρήσεις και αποφάσισε να δώσει μέσω voucher μέρος μόνο του συνολικού ποσού που πλήρωσαν οι γονείς για την εκδρομή, που ήταν προγραμματισμένη στις 13 Μαρτίου.

«Η κυβέρνηση έδωσε στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να επιστρέψουν τα χρήματα μέσω 18μηνων voucher, ενώ μετά το πέρας του χρονικού αυτού διαστήματος οι γονείς μπορούν να ζητήσουν την επιστροφή των χρημάτων τους σε ρευστό» εξηγεί στη Voria.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου, Παναγιώτης Σουπιάδης, και καταγγέλλει: «Το συγκεκριμένο τουριστικό πρακτορείο μάς δίνει τη δυνατότητα voucher μόνο για το 70% του συνολικού ποσού, ενώ το υπόλοιπο 30% θα το διαθέσει με τη μορφή εκπτωτικών κουπονιών χωρίς τη δυνατότητα ρευστοποίησης μετά την παρέλευση των 18 μηνών».

«Οι γονείς είναι διατεθειμένοι να πάρουν τα ποσά μέσω voucher, αλλά δεν είναι δυνατό να έχουμε καταβάλει μετρητά και να παίρνουμε πίσω χαρτάκια» σχολιάζει ο κ. Σουπιάδης, υπογραμμίζοντας πως όταν απευθύνθηκε στο πρακτορείο για να διευθετηθεί το ζήτημα, του απάντησαν πως "δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι άλλο, αυτή είναι η γραμμή μας για όλα τα σχολεία".

Να σημειωθεί πως η Voria.gr επικοινώνησε με το εν λόγω τουριστικό πρακτορείο, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου το συνολικό ποσό που έδωσαν οι γονείς είναι 6.120 ευρώ, ενώ το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν συνολικά 12 σχολεία στη Θεσσαλονίκη που συνεργάζονται με το εν λόγω πρακτορείο.

Ο Σύλλογος απέστειλε χθες επιστολή προς τους υπουργούς και τους αρμόδιους υφυπουργούς Παιδείας και Τουρισμού για να γνωστοποιήσει το ζήτημα, ζητώντας παράλληλα την άμεση νομοθετική πρωτοβουλία για το πρόβλημα που προέκυψε και την εποπτεία και επιβολή κυρώσεων σε τουριστικές επιχειρήσεις που «παράνομα εκμεταλλεύονται τα χρήματά μας». Επιπλέον κινητοποιήσεις έχουν γίνει τόσο από την Ένωση Γονέων Δήμου Ωραιοκάστρου όσο και από την Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει η καταναλωτική οργάνωση ΕΚΠΟΙΖΩ. Ο κ. Σουπιάδης πάντως βρίσκεται σε επικοινωνία και με τους υπόλοιπους προέδρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα για την κοινή διεκδίκηση της επιστροφής των χρημάτων τους.

φωτογραφία αρχείου