Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΣΚΥΛΟ ΔΕΧΘΗΚΕ 20ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ

Το περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο της Νεάπολης - Τι λένε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Ζάχαρης

Επίθεση από αδέσποτο σκύλο δέχθηκε χθες το βράδυ ένας 20χρονος άνδρας σε κεντρικό σημείο της Νεάπολης, κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, τον Μητροπολιτικό Ναό της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά το συμβάν ο εικοσάχρονος μετέβη στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια αποχώρησε.

Σε ανακοίνωσή του ο Δημοτικός Σύμβουλος Νεάπολης - Συκεών και επικεφαλής της παράταξης Κοινωνική Συνεργασία, Ηλίας Ζάχαρης, τονίζει ότι εντός των ορίων των δήμων η ευθύνη για την προστασία των δημοτών ανήκει στην αυτοδιοίκηση και υπογραμμίζει την ανάγκη λήψης μέτρων. Ο ίδιος, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ επισήμανε ότι ήταν γνωστά αντίστοιχα περιστατικά που σημειώθηκαν σε περιοχές εκτός του αστικού ιστού, ωστόσο τόνισε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η επίθεση από αδέσποτο σκύλο έγινε μέσα στο αστικό περιβάλλον.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος για το θέμα αντιδήμαρχος του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, Στέλιος Γκατζές, ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι ο δήμος μεριμνά για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων εδώ και 16 χρόνια ενώ σημείωσε ότι ειδικά το τελευταίο δίμηνο έχουν αυξηθεί πολύ οι εγκαταλείψεις ζώων στις περιοχές του Σέιχ Σου και των Πεύκων. Διευκρίνισε, άλλωστε, ότι σύμφωνα με την νομοθεσία, όταν κάποιο αδέσποτο ζώο παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά, περισυλλέγεται καθ' υπόδειξη του πολίτη που έχει δεχτή επίθεση από αυτό, παρακολουθείται για 15 μέρες για την ύπαρξη λύσσας ή κάποιου άλλου νοσήματος και εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα επανατοποθετείται στην περιοχή του.

Ο κ. Γκατζές υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής της σχετικής νομοθεσίας, προανήγγειλε τη λήψη συλλογικής πρωτοβουλίας από την πλευρά των δήμων και τόνισε ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα που υπολογίζονται σε 1,5 εκατομμύριο σε όλη την Ελλάδα μπορεί να λυθεί με την απαγόρευση των πωλήσεων και την διενέργεια υιοθεσιών. Γνωστοποίησε, τέλος, ότι ο δήμος Νεάπολης - Συκεών προμηθεύτηκε πέντε τόνους τροφή που θα μοιράσει σε εθελοντές φιλόζωους ώστε να σιτίζονται τα αδέσποτα ενώ θα τοποθετηθούν και δεκαπέντε ταΐστρες για το σκοπό αυτό.

φωτο αρχείου
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ