Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επτά προσαγωγές μετά τα επεισόδια για Γρηγορόπουλο

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ένας κουκουλοφόρος έβαλε φωτιά σε μια ελληνική σημαία. Επτά συνολικά οι προσαγωγές ατόμων.

Στην προσαγωγή επτά ατόμων προχώρησε η αστυνομία, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για την επέτειο δέκα χρόνων από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της μαθητικής πορείας και όταν αυτή κατευθυνόταν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ομάδα ατόμων με κουκούλες προκάλεσαν φθορές σε τζαμαρία σούπερ μάρκετ στην οδό Βενιζέλου, ενώ στη συνέχεια πέταξαν μολότοφ προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, ομάδα περίπου 30 ατόμων κινήθηκε προς την περιοχή της Καμάρας, με την ένταση να συνεχίζεται επί της Εθνικής Αμύνης και τη Δημ. Γούναρη. Τα άτομα έστησαν οδοφράγματα επί της Εθν. Αμύνης στο ύψος της Φιλοσοφικής Σχολής.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ένας κουκουλοφόρος έβαλε φωτιά σε μια ελληνική σημαία και ανεμίζοντας την προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ φώναζε υβριστικά συνθήματα.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένα άτομο (Περισσότερα εδώ).