Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έρχεται νέος διαγωνισμός για τους υπόγειους κάδους

Ο εργολάβος που είχε αναλάβει την προμήθεια και τοποθέτηση 80 υπόγειων κάδων απορριμμάτων, πρόκειται να κηρυχθεί έκπτωτος από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Την προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προχωρήσει το έργο, το οποίο έχει σταματήσει τους τελευταίους μήνες.

Ο εργολάβος που είχε αναλάβει την προμήθεια και τοποθέτηση των 80 υπόγειων συστημάτων κάδων απορριμμάτων, πρόκειται να κηρυχθεί έκπτωτος από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Όπως είχε γράψει σε δημοσίευμά της η Voria.gr από τον περασμένο Νοέμβριο ο ανάδοχος δεν προχώρησε σε καμία εργασία για την τοποθέτηση των υπόγειων κάδων, με αποτέλεσμα το έργο να βρίσκεται στον αέρα.

Διαβάστε: Δ.Θεσσαλονίκης - Πάγωσε η υπογειοποίηση των κάδων - Άφαντος ο εργολάβος

Η έκπτωση του εργολάβου πρόκειται να εγκριθεί την ερχόμενη Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων. Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Καθαριότητας Νίκος Ζεϊμπέκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα παρουσιάσει αναλυτικά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το έργο.

Στον συγκεκριμένο εργολάβο είχαν ήδη δοθεί δύο παρατάσεις, ωστόσο, δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια ούτε για την προμήθεια των κάδων ούτε για την τοποθέτησή τους. Η τελευταία παράταση έληξε στις 20 Δεκεμβρίου, οπότε πλέον λύθηκαν τα χέρια της διοίκησης για να κινήσει τις διαδικασίες και να ξεπαγώσει το έργο.

Μέσα στο επόμενο διάστημα ο δήμος αναμένεται να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού. Στόχος της διοίκησης όπως αναφέρει ο κ. Ζεϊμπέκης είναι να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες καθώς δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν στην πόλη 50 ορύγματα, έτοιμα για την υπογειοποίηση των κάδων.

Σημειώνεται ότι το έργο υπογειοποίησης των κάδων θα υλοποιούνταν μέσα από δύο εργολαβίες, η μία για την κατασκευή των ορυγμάτων και η  άλλη για την προμήθεια και τοποθέτηση των υπόγειων συστημάτων κάδων απορριμμάτων. Οι συμβάσεις με τους αναδόχους είχαν υπογραφεί στο τέλος του 2018 από τη διοίκηση Μπουτάρη μετά από πολυετείς καθυστερήσεις.

Η εκσκαφή των ορυγμάτων σε επιλεγμένες θέσεις στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο της πόλης έχει προχωρήσει και έχουν ήδη ετοιμαστεί περίπου 50 ορύγματα από τα 80 που προβλέπονταν, παρά τα εμπόδια που υπήρχαν κατά τη διάρκεια των εργασιών από τον εντοπισμό αρχαίων και δικτύων κοινής ωφέλειας.