Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έριξαν σταυρό στον Θερμαϊκό - Επεισόδια και προσαγωγές (vid)

Δεν έλειψαν τα απρόοπτα ανήμερα των Θεοφανείων στη Θεσσαλονίκη. Ομάδα ατόμων έριξε σταυρό παρά τα περιοριστικά μέτρα που είναι σε ισχύ.

Ένταση προκλήθηκε λίγο μετά τις 11.00 στην παραλία της Θεσσαλονίκης όταν ομάδα ατόμων πραγματοποίησε ρίψη σταυρού στα νερά του Θερμαϊκού παρά την απαγόρευση που είναι σε ισχύ λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η κίνηση της ομάδας έγινε άμεσα αντιληπτή από αστυνομικούς που βρίσκονταν από νωρίς στο σημείο και άμεσα έγιναν προσαγωγές ατόμων.

Συγκεκριμένα, προσήχθησαν τρία άτομα ενώ βεβαιώθηκαν δεκάδες πρόστιμα για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων.

Όλα ξεκίνησαν όταν πολίτες συγκεντρώθηκαν στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας, στο ύψος του Λευκού Πύργου, ανταποκρινόμενοι σε διαδικτυακό κάλεσμα για αγιασμό των υδάτων.

Οι συγκεντρωμένοι άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση, ζητώντας να ανοίξει τα καταστήματα και υποστηρίζοντας ότι με τα μέτρα που έχουν επιβληθεί παραβιάζονται τα δικαιώματά τους. Όπως ανέφεραν, είχαν προσκαλέσει και κληρικούς, ωστόσο κάνεις δεν ανταποκρίθηκε.

Γύρω από τους συγκεντρωμένους έσπευσαν και αρκετοί περαστικοί, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση των δυνάμεων της αστυνομίας που έσπευσαν να διαλύσουν τον συνωστισμό. Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση των συγκεντρωμένων και μέσα στην αναταραχή ένας από αυτούς κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό, να ρίξει τον σταυρό στη θάλασσα και να τον τραβήξει, για να προαχθεί στη συνέχεια από τους αστυνομικούς.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στην παραλία.