Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έσπασαν τα ισόβια για τον Αρμένιο που χτύπησε και έπνιξε ηλικιωμένη

Για περίπου 30 ευρώ ένας 44χρονος χτύπησε ανελέητα την 76χρονη γειτόνισσά του και της έδεσε το κεφάλι με σακούλες στην περιοχή της Χαριλάου.

Έσπασαν τα ισόβια για τον 44χρονο από την Αρμενία, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2013 χτύπησε ανελέητα την ηλικιωμένη γειτόνισσά του και έδεσε το κεφάλι της με σακούλες, πνίγοντάς την επειδή δεν τον πλήρωσε για μερεμέτια.

Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη τον Σεπτέμβριο του 2014 ωστόσο σε δεύτερο βαθμό, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, μειώνοντας την ποινή από ισόβια σε κάθειρξη 15 χρόνων για ανθρωποκτονία και φυλάκιση πέντε μηνών για οπλοκατοχή.

Ο 44χρονος άνδρας με καταγωγή από την Αρμενία έμενε στην ίδια πολυκατοικία με την άτυχη ηλικιωμένη στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη. Τον Οκτώβριο του 2013, η 76χρονη κάλεσε τον κατηγορούμενο να της βάψει τα κουφώματα της βεράντας, ωστόσο όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε δεν τον πλήρωσε. Την επόμενη μέρα πήγε στο σπίτι της ξανά για να πάρει τα 30 ευρώ που αντιστοιχούσαν στις εργασίες. Οι δυο τους λογομάχησαν ενώ ο κατηγορούμενος φέρεται να χτύπησε πολλές φορές το θύμα στην κουζίνα και έπειτα στο χόλ. Μάλιστα την χτύπησε και στην κάσα της πόρτας, τραυματίζοντάς την στο κεφάλι.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί, καθώς η γυναίκα βρέθηκε από συγγενικό της πρόσωπο με δύο σακούλες δεμένες στο κεφάλι, ενώ όπως προέκυψε ο θάνατός της επήλθε από ασφυξία.

«Ζητάω συγγνώμη. Δεν έχω λόγια να σας πω πως νιώθω μέσα μου», είπε κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος. «Ζητάω μια ευκαιρία να αποδείξω πως δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος», συμπλήρωσε.

«Όταν βλέπω αίμα ζαλίζομαι», απάντησε ερωτώμενος γιατί έδεσε το κεφάλι της άτυχης ηλικιωμένης με σακούλες.