Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εσπερίδες προώθησης εξαγωγών διοργανώνει το ΕΒΕΘ τον Μάιο

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης διοργανώνει τον Μάιο 2022 μία σειρά εσπερίδων με θέμα: Oι Εξαγωγές: από το Α ως το Ω.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης διοργανώνει τον Μάιο 2022 μία σειρά εσπερίδων με θέμα: Oι Εξαγωγές: από το Α ως το Ω.

Οι εσπερίδες στοχεύουν στην ενημέρωση της επιχειρηματικής κοινότητας για ζητήματα που απασχολούν την εξαγωγική επιχείρηση, όπως η στρατηγική διείσδυσης αναφορικά με την επιλογή χώρας, έρευνα αγοράς, marketing, τυποποίηση, πιστοποίηση, labeling, η κατάρτιση συμβάσεων και η εξωδικαστική επίλυση διεθνούς εμπορικής διαφοράς, τα χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρονται από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα καθώς και οι ασφαλιστικές πιστώσεις ΟΑΕΠ. Οι δύο πρώτες εσπερίδες θα διεξαχθούν διαδικτυακά και οι δύο τελευταίες δια ζώσης, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ, Τσιμισκή 29, Θεσσαλονίκη και θα μεταδοθούν διαδικτυακά μέσω του καναλιού του ΕΒΕΘ στο ΥouΤube.

Στις 18 Μαΐου θα παρεμβληθεί webinar, στην αγγλική γλώσσα, σε συνεργασία με αμερικανική δικηγορική εταιρία, που θα εστιάσει στους κανονισμούς εξαγωγής τροφίμων στις ΗΠΑ, με τίτλο Overview of FDA Regulatory Issues Affecting Greek Exporters: Spotlight on Labeling & Advertising of Food Products and How to Manage FDA Inspections.

Η συμμετοχή στις εσπερίδες είναι δωρεάν, απαιτείται όμως η συμπλήρωση σχετικής δήλωσης συμμετοχής.

Τα προγράμματα κάθε εσπερίδας επισυνατπονται, ενώ μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στις τρεις πρώτες εσπερίδες, πατώντας στις αντίστοιχες συνδέσεις.

1. Στρατηγική Διείσδυσης σε αγορές του εξωτερικού μέρος Α (επιλογή χώρας, έρευνα αγοράς, marketing) - διαδικτυακή διεξαγωγή,
    Τετάρτη 4 Μαΐου 2022
     Δήλωση Συμμετοχής
2. Στρατηγική Διείσδυσης σε αγορές του εξωτερικού μέρος Β (Branding-τυποποίηση-πιστοποίηση-labeling) - διαδικτυακή διεξαγωγή,
    Τετάρτη 11 Μάϊου 2022
     Δήλωση Συμμετοχής
3. Overview of FDA Regulatory Issues Affecting Greek Exporters: Spotlight on Labeling & Advertising of Food Products and How to Manage FDA Inspections”  -στην αγγλική γλώσσα- διαδικτυακή διεξαγωγή,
    Τετάρτη 18 Μαΐου 2022
    Δήλωση Συμμετοχής
4. Διεθνείς Συμβάσεις, Διεθνής Διαμεσολάβηση, Διαιτησία Τετάρτη 25 Μάϊου 2022, με διά ζώσης διεξαγωγή.
    Πρόγραμμα -   Δελτίο Συμμετοχής θα σταλεί σύντομα
5. Χρηματοδοτικά εργαλεία, Ασφάλιση, INCOTERMS, Τρίτη 31 Μαΐου 2022, με διά ζώσης διεξαγωγή.
    Πρόγραμμα  - Δελτίο Συμμετοχής θα σταλεί σύντομα