Skip to main content

Ελληνική Λύση: Εστία μόλυνσης η «Αλυσίδα» στη Χαριλάου

Σκουπίδια και ποντίκια, αλλά και εκδήλωση πυρκαγιών από άστεγους και ναρκομανείς καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής για το ερειπωμένο κτήριο.

Άντρο παραβατικότητας και εστία μόλυνσης φαίνεται πως έχει γίνει το κτήριο της «Αλυσίδας» στην περιοχή της Χαριλάου, ένας χώρος που είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη βιομηχανική ιστορία της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη οι Κυριάκος Βελόπουλος και Απόστολος Αβδελάς της Ελληνικής Λύσης, πολίτες της περιοχής διαμαρτύρονται για την εικόνα που παρουσιάζει το κτήριο σήμερα.

Όπως λένε η εγκατάσταση της «Αλυσίδας»  καλύπτει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο τεσσάρων στρεμμάτων και τα σημάδια εγκατάλειψης είναι εμφανή σε κάθε σημείο.

«Το σκηνικό συνθέτουν σκουπίδια και ποντίκια, ενώ συχνά εκδηλώνονται πυρκαγιές από άστεγους και ναρκομανείς, που αναζητούν στέγη μέσα στο κτήριο. Η περίφραξη του οικήματος έχει πάρει επικίνδυνη κλίση και από το κτήριο αποκολλώνται μεγάλα κομμάτια υλικών με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα  των  περαστικών  και  να  προκαλούνται  υλικές  ζημιές  στα  οχήματα  που  σταθμεύουν  γύρω από αυτό. Ο χώρος είναι ιδιόκτητος  και είχε δεσμευτεί  για  ανέγερση σχολικών  συγκροτημάτων  για  λογαριασμό  του  Δήμου  Θεσσαλονίκης» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα στελέχη της Ελληνικής Λύσης.

Σημειώνουν δε πως   απαλλοτρίωση, δεν πρόλαβε να γίνει και οι ιδιοκτήτες, που ωστόσο  δεν κάνουν καμία ενέργεια συντήρησης, κατάφεραν να το αποχαρακτηρίσουν με δικαστική  απόφαση, το 2013.  

Οι περίοικοι  είναι  σε  απόγνωση  και  καταγγέλλουν  το  πρόβλημα,  ενώ  επιζητούν  άμεση αξιοποίηση της έκτασης.