Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έστησαν τουρνουά πόκερ εν μέσω πανδημίας-18 συλλήψεις (φωτο)

Ο 65χρονος ιδιοκτήτης της χαρτοπαικτικής λέσχης, άνοιξε το μαγαζί του ώστε να πραγματοποιηθεί τουρνουά πόκερ, στο οποίο συμμετείχαν 11 άτομα.

Ούτε η καραντίνα δεν μπόρεσε να κρατήσει κλειστή χαρτοπαικτική λέσχη στα δυτικά της Θεσσαλονίκης όπως διαπίστωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας σε οργανωμένη έφοδο που πραγματοποίησαν, συλλαμβάνοντας θαμώνες και υπεύθυνους του μαγαζιού που άνοιξε παράνομα.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά 18 άτομα, από 23 έως 55 ετών, εκ των οποίων οι 16 ήταν Έλληνες και οι δύο αλλοδαποί.

Όπως διαπιστώθηκε ο 65χρονος ιδιοκτήτης της χαρτοπαικτικής λέσχης, άνοιξε το μαγαζί του ώστε να πραγματοποιηθεί τουρνουά πόκερ, στο οποίο συμμετείχαν 11 άτομα.

Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν έξι ακόμη άτομα, τα οποία επίσης συνελήφθησαν, ενώ διαπιστώθηκε ότι μια 28χρονη κατείχε μικροποσότητα κάνναβης και μύλο κάνναβης.

Σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Πρωτοδικείου Σερρών για παράβαση του Νόμου περί παιγνίων.

Σημειώνεται ότι σε όλα τα άτομα βεβαιώθηκαν πρόστιμα τόσο για παραβίαση περιορισμού κίνησης, όσο και για μη χρήση μάσκας, ενώ σε βάρος του ιδιοκτήτη – διοργανωτή επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν από την κατοχή των παικτών και του ιδιοκτήτη, καθώς και από το εσωτερικό του καταστήματος:

  • Το συνολικό χρηματικό ποσό των 9.902 ευρώ ως προερχόμενο – προοριζόμενο για το απαγορευμένο παιχνίδι,
  • 227 μάρκες,
  • τρεις κασετίνες που περιείχαν πλήθος από μάρκες, τράπουλες, καθώς και τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις ονομάτων και αντίστοιχα χρηματικά ποσά.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της  παράβασης Νομοθεσίας περί τυχερών και μη παιγνίων, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.