Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εταιρεία οπτικών ινών πίσω από το τσιμέντο στις νεραντζιές- Πρόστιμο από δήμο

Πρόστιμο στην εταιρεία από τον δήμο Θεσσαλονίκης για την «τσιμεντοποίηση» τεσσάρων νεραντζιών στην οδό Κεραμοπούλου - Θα αποκατασταθούν οι βλάβες

Συνεργείο εργολάβου που περνούσε οπτικές ίνες για λογαριασμό ιδιωτικής εταιρείας ευθύνεται για την «τσιμεντοποίηση» τεσσάρων νεραντζιών στην οδό Κεραμοπούλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε: Τσιμέντωσαν ρίζες δέντρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτο + vid)

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης Σωκράτης Δημητριάδης, «η εταιρεία χωρίς να έχει κανένα απολύτως σχέδιο, καμία άδεια, πήγε και έκοψε τον αρμό από τα πλακάκια για να περάσουν τις οπτικές ίνες και στη συνέχεια το τσιμέντο που περίσσεψε από το γέμισμα των αρμών, το πέταξαν μέσα στις δενδροδόχους και στο οδόστρωμα».

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι είχε σήμερα το μεσημέρι είχε συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας και τους εξέφρασε την οργή του, ενώ τους ανακοίνωσε ότι ο δήμος θα προχωρήσει στην επιβολή προστίμων.

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε ότι η εταιρεία κλήθηκε να αποκαταστήσει τις βλάβες που υπέστησαν τα δέντρα, ενώ θα της επιβληθούν και τα ανάλογα πρόστιμα από πλευράς του δήμου για άδειασμα του τσιμέντου στις βάσεις των δέντρων, και την καταστροφή τους και φυσικά για το γεγονός ότι δεν είχαν καμία άδεια. «Δεν είναι δυνατόν να περνούν όπου θέλουνε τις οπτικές ίνες χωρίς να έχουν άδειες, και χωρίς να ξέρει ο δήμος, που αργότερα μπορεί να χρειαστεί να κάνει κάποιες εργασίες και από άγνοια ότι υπάρχουν στο σημείο, να τις σχίσει και μετά να κατηγορηθεί κιόλας» σημείωσε αγανακτισμένος ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα δύο από τα 4 δέντρα, σύμφωνα με σχετική καταγγελία, είχε προηγηθεί από άγνωστο ρίψη πετρελαίου στις ρίζες τους με σκοπό να καούν και να μαραθούν. Για το θέμα αυτό ο κ. Δημητριάδης θα καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων καθώς προηγήθηκε και η σχετική καταγγελία.

Οι δύο νεραντζιές, που ήδη είχαν ταλαιπωρηθεί από το πετρέλαιο που έριξε ο ασυνείδητος, δέχθηκαν ακόμη ένα χτύπημα από το τσιμέντο, με συνέπεια τα δέντρα που χρειάστηκαν 10 -15 χρόνια για να αναπτυχθούν, να κινδυνεύουν πλέον να ξεραθούν.