Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εθελοντές καθάρισαν από σκουπίδια τον Κελλάριο Όρμο

Η εθελοντική ομάδα, που οργανώθηκε μέσα από την σελίδα του facebook "save your hood" συγκέντρωσε 4180 λίτρα σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων υλικών.

Το Σάββατο 2 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε εθελοντική δράση καθαρισμού στον Κελλάριο Όρμο.

Η εθελοντική ομάδα, που οργανώθηκε μέσα από την σελίδα του facebook "save your hood" συγκέντρωσε περισσότερες από 38 σακούλες με 4180 λίτρα σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων υλικών.



Αυτή ήταν η πέμπτη δράση της ομάδας στη Θεσσαλονίκη που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται μόλις στις αρχές Δεκεμβρίου. Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 40 εθελοντές έχουν κινητοποιηθεί για να καθαρίσουν τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης μαζεύοντας 138 σακούλες και 17230 λίτρα σκουπιδιών συνολικά. Οι προηγούμενες δράσεις πραγματοποιήθηκαν στον Πύργο Τριγωνίου, το Μέγαρο Μουσικής, το Σέιχ σου και το Στρατόπεδο Κόδρα.

Ο Κελλάριος Όρμος αποτελεί μια ιστορική τοποθεσία της Θεσσαλονίκης, στην ανατολική προκυμαία του Θερμαϊκού μόλις μερικές δεκάδες μέτρα ανατολικά του Μεγάρου Μουσικής. Είναι κηρυγμένος ενάλιος αρχαιολογικός χώρος από το 1989, όμως παρ'όλες τις προϋποθέσεις που έχει για να αποτελέσει μια διέξοδο αναψυχής για τους Θεσσαλονικείς, παραμένει μια ανεκμετάλλευτη και βρώμικη παραλία.