Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αίτημα ΟΕΕΘ να ανοίξουν όλα τα καταστήματα εστίασης

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζει αναγκαία τη στήριξη του κλάδου της εστίασης από την Πολιτεία.

Να ανοίξουν όλα τα καταστήματα της εστίασης ζητεί από την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, κρίνοντας αναγκαία τη στήριξη του κλάδου.

«Η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει την εστίαση από την Δευτέρα 3 Μαΐου αναμφισβήτητα είναι ένα θετικό γεγονός που ικανοποιεί εργοδότες και υπαλλήλους, οι οποίοι μετά από ένα εξάμηνο απραγίας, επιστρέφουν στην κανονικότητα» σημειώνει η ΟΕΕΘ σε ανακοίνωση και προσθέτει:

«Επιπλέον, η μείωση των κρουσμάτων, μας γεμίζει αισιοδοξία ότι σύντομα θα αρθούν όλοι οι περιορισμοί που υπάρχουν για να λειτουργήσουν απερίσπαστα όλα τα καταστήματα.

»Ειδικά, τα καταστήματα της εστίασης που δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους και εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά, λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν.

»Για το λόγο αυτό, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, ασπαζόμενη τα αιτήματα των επαγγελματιών του κλάδου, θεωρεί αναγκαία την στήριξη του κλάδου της εστίασης από την πλευρά της Πολιτείας.

»Σε αντίθετη περίπτωση, οι επιχειρήσεις αυτές δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες υποχρεώσεις και θα βάλουν λουκέτο, αφήνοντας χωρίς δουλειά χιλιάδες ανθρώπους και τις οικογένειες τους».