Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Σε λειτουργία από αύριο το εμβολιαστικό κέντρο του ΠΑΜΑΚ - Ενδιαφέρον φοιτητών

Από αύριο Τρίτη θα λειτουργήσει το εμβολιαστικό κέντρο εντός του πανεπιστημίου Μακεδονία-Η εμβολιαστική κάλυψη στην πανεπιστημιακή κοινότητα του ΠΑΜΑΚ

Ξεκινά αύριο τη λειτουργία του το εμβολιαστικό κέντρο εντός του πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη με το σκεύασμα της Pfizer με σκοπό την ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης στην πανεπιστημιακή κοινότητα και, ήδη, έχουν κλειστεί τα πρώτα ραντεβού.

Όπως εξηγεί στη Voria.gr ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Στυλιανός Κατρανίδης είναι όλα έτοιμα για την εκκίνηση του εμβολιαστικού κέντρου στο ισόγειο του πανεπιστημίου το οποίο αποτελείται από δύο γραφεία, όπου στο ένα θα γίνονται οι εμβολιασμοί και το άλλο θα λειτουργεί ως αναρρωτήριο. «Η προσωρινή πρόβλεψη είναι να λειτουργήσει μέχρι και τις 29 Οκτωβρίου. Υπάρχει, ωστόσο, η δυνατότητα αλλά και η διάθεση να διατηρηθεί, εάν υπάρχει το κατάλληλο ενδιαφέρον».

Από την πλευρά του ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου, Δημήτρης Χανδράκης σημειώνει στη Voria.gr πως οι φοιτητές ξεκίνησαν ήδη να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τους εμβολιασμούς που θα εκκινήσουν αύριο στις 9. Το κέντρο θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8:30 έως και τις 13:30. «Έχουμε ήδη κλεισμένα έξι ραντεβού για αύριο και περίπου οκτώ για την Πέμπτη», σημειώνει και αναφέρει πως οι εμβολιασμοί εκτός των φοιτητών αφορούν τόσο μέλη ΔΕΠ όσο και διοικητικό προσωπικό.

Ο κ.  Χανδράκης αναφέρει πως η διαδικασία με την οποία μπορεί κάποιος να κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό του είναι απλή. «Συνδέεται με τους προσωπικούς του κωδικούς στο emvolio.gr και επιλέγει το ΠΑΜΑΚ ως εμβολιαστικό κέντρο. Άμεσα η γραμματεία ενημερώνεται για τα ραντεβού και προχωρά στην οριστικοποίησή τους», τονίζει, επίσης, ο αντιπρύτανης. Επίσης, σημειώνει πως υπάρχει δυνατότητα το πρόγραμμα να τρέξει και μέχρι τα Χριστούγεννα.

Η εμβολιαστική κάλυψη στην πανεπιστημιακή κοινότητα

Ο αντιπρύτανης του ΠΑΜΑΚ ενημερώνει, παράλληλα, και για την εμβολιαστική κάλυψη στους φοιτητές και στο προσωπικό του πανεπιστημίου.

Η εμβολιαστική κάλυψη στα μέλη ΔΕΠ αγγίζει το 92%, στο διοικητικό προσωπικό το 80% ενώ στους φοιτητές φθάνει στο 75%. «Ευελπιστούμε, βέβαια, με τη δράση αυτή να ενισχυθούν οι εμβολιασμοί», τονίζει ο κ. Χανδράκης.

Να σημειωθεί πως η υπουργός Υγείας είχε ήδη προαναγγείλει τη λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων εντός των πανεπιστημίων από αρχές Σεπτέμβρη.