Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έβαζε 6χρονο κοριτσάκι να ζητιανεύει στο κέντρο για 12 ώρες

Οι δύο γυναίκες έφεραν το κορίτσι στη χώρα αποκλειστικά και μόνο για να την εκμεταλλευτούν - Αναζητείται η μητέρα του κοριτσιού.

Σε μία απάνθρωπη πράξη προχώρησε 54χρονη από τη Βουλγαρία, η οποία με τη γραπτή συναίνεση της μητέρας, έβαζε 6χρονο κοριτσάκι να ζητιανεύει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για πάνω από 12 ώρες.

Μάλιστα, περαστικοί βλέποντας το κορίτσι να ζητιανεύει σε δρόμους της Τσιμισκή αποφάσισαν να καταγγείλουν την κατάσταση στη γραμμή για την Εμπορία Ανθρώπων της Α21,το 1109.

Τότε, οι αρχές συνέλαβαν την 54χρονη σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, από κοινού σε βάρος ανηλίκου. Οι δύο γυναίκες φέρονται να έφεραν το κορίτσι στη χώρα αποκλειστικά και μόνο για να την εκμεταλλευτούν.

Η 54χρονη έχοντας την έγγραφη συναίνεση της 20χρονης αλλοδαπής μητέρας της ανήλικης, η οποία και αναζητείται, κατά το χρονικό διάστημα από 8 Σεπτεμβρίου έως και χθες μετέβαινε με την ανήλικη καθημερινά στο κέντρο της πόλης, όπου κάθονταν έξω από εμπορικά καταστήματα και επιδίδονταν σε επαιτεία για περισσότερες από 12 ώρες καθημερινά, με την ανήλικη να είναι παραμελημένη και να έχει ρυπαρή εμφάνιση προκειμένου να εγείρει τα φιλανθρωπικά αισθήματα των διερχόμενων και να πετύχει έτσι τον προσπορισμό του μέγιστου δυνατού οικονομικού οφέλους.

Επιπλέον, οι κατηγορούμενες εδώ και πάνω από ένα χρόνο μετέφεραν την ανήλικη, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στη χώρα για χρονικό διάστημα από έναν έως τρεις μήνες με μοναδικό στόχο την κατ’ επάγγελμα εργασιακή εκμετάλλευσή της, μέσω της επαιτείας, ενώ δεν διαπιστώθηκε καμία μονιμότητα στη διαμονή και φροντίδα για την εκπαίδευση, σίτιση και ευζωία του ανήλικου κοριτσιού.

Η συλληφθείσα, με τη σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ η ανήλικη μεταφέρθηκε σε δομή για κατάλληλη αρωγή.