Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εξαφανίστηκε το φυτοπλαγκτόν από τον Θερμαϊκό (φωτο)

Ο ισχυρός Βαρδάρης που πνέει στην περιοχή από τα ξημερώματα εξάλειψε το φαινόμενο, που ταλαιπώρησε εδώ και ημέρες τους πολίτες και τους τουρίστες

Μετά από δέκα ημέρες παρουσίας του στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, το δύσοσμο φυτοπλαγκτόν εξαφανίστηκε σήμερα από την επιφάνεια των νερών του Θερμαϊκού Κόλπου.

Χθες η εικόνα του Θερμαϊκού ήταν αρκετά βελτιωμένη, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, και σήμερα το φαινόμενο εξαλείφθηκε εντελώς, κυρίως λόγω των ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων που πνέουν από χθες αργά το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Το φυτοπλαγκτόν ταλαιπώρησε αρκετά τους Θεσσαλονικείς και τους τουρίστες, εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας που ανέδυε, αλλά και τα καταστήματα στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης, που είδαν τα τραπέζια τους να αδειάζουν, με την επιμονή του φαινομένου.

Οι προσπάθειες του αντιρρυπαντικού σκάφους Αλκίππη και των άλλων μέσων που επιστρατεύθηκαν για τον καθαρισμό του φυτοπλαγκτού, παρότι φιλότιμες, δεν απέδιδαν καρπούς. Έτσι, ανέλαβε... δράση ο ισχυρός Βαρδάρης, που απάλλαξε μια και καλή, μέσα σε λίγες μόνο ώρες, την πόλη από το δύσοσμο φαινόμενο, πρωτοφανούς έντασης και έκτασης.