Τετάρτη 8 Απριλίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕ 3.500 ΕΥΡΩ

Συλλήψεις 15 ατόμων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από περιπολούντες αστυνομικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Στη σύλληψη 15 ατόμων προχώρησαν σε ένα 24ωρο οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο καθημερινών - συστηματικών ελέγχων.

Περιπολούντες αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Ασφάλειας και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν ελέγχους σε όλη την εδαφική περιφέρεια των Αστυνομικών Υπηρεσιών του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να αποτρέψουν κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και πώληση αδασμολόγητων τσιγάρων, ενώ εντόπισαν και άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν:

2 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Πρόκειται για 48χρονο ημεδαπό καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 24 ετών για προώθηση παράτυπων αλλοδαπών στη χώρα και για 65χρονο ημεδαπό, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για κλοπή. Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου, προέκυψε ότι ο 65χρονος άντρας, το Νοέμβριο του 2018, εξαπάτησε ηλικιωμένη γυναίκα αποσπώντας της 3.500 ευρώ. Σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, ενώ κατασχέθηκαν από την οικία του 13 συσκευές κινητών τηλεφώνων.
 
5 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

6 άτομα για απόπειρες κλοπής και περιπτώσεις κλοπών.

2 άτομα, για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν συνολικά 151 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και 15 συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ