Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εξαπάτησε μέσω τηλεφώνου πρατήριο υγρών καυσίμων στα Βρασνά - Πήρε 1.500 ευρώ

Είκοσι αυτόφωρες συλλήψεις και δύο δικογραφίες σχημάτισαν χθες αστυνομικοί στην περιοχή της Θεσσαλονίκης - Όλες οι περιπτώσεις.

Μέσω τηλεφώνου κατάφερε ένας 49χρονος ημεδαπός να εξαπατήσει υπαλλήλους ένος πρατηρίου υγρών καυσίμων στην περιοχή των Βρασνών, στον δήμο Βόλβης, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ο 49χρονος δράστης τον Σεπτέμβριο του 2021 τηλεφώνησε στο πρατήριο και παραθέτοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά πραγματοποίησε πέντε συναλλαγές μέσω ηλεκτρονικού πορτοφολιού ύψους 1.455 ευρώ.

Από αστυνομικούς του τμήματος Βόλβης σχηματίσθηκε δικογραφία και θα υποβληθεί στην αρμόδια δικαστική αρχή.

Επίσης, από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού-Ευόσμου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 19χρονου ημεδαπού ο οποίος το 2020 προέβη σε τρεις περιπτώσεις κλοπής.

Πιο αναλυτικά, ο 19χρονος αφαίρεσε από δύο καταστήματα τέσσερα κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό καθώς και μια δίκυκλη μοτοσικλέτα η οποία εντοπίστηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Και σε αυτή την περίπτωση σχηματίσθηκε δικογραφία που θα υποβληθεί στην αρμόδια δικαστική αρχή.

Ακόμη, στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών προχώρησαν σε 20 αυτόφωρες συλλήψεις.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν επτά άτομα για παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών και δύο άτομα για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Μεταξύ αυτών και 46χρονος ημεδαπός στην περιοχή της Μενεμένης στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 1.000 πακέτα τσιγάρα τα οποία στο σύνολο τους δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού δημοσίου.

Ακόμη, τρία άτομα για πλαστογραφία καθώς όπως προέκυψε οι εν λόγω επέβαιναν αντίστοιχα σε δύο επιβατηγά αυτοκίνητα τα οποία έφεραν πλαστές κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας. Μάλιστα, στη μια εκ των περιπτώσεων ο οδηγός κατά τον αστυνομικό έλεγχο επέδειξε άδεια κυκλοφορίας που αντιστοιχούσε σε έτερο όχημα. Ακόμη συνελήφθησαν δύο άτομα για περιπτώσεις κλοπών.

Χειροπέδες ακόμη πέρασαν οι αστυνομικοί σε δύο άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα. Ανάμεσά τους και 33χρονη ημεδαπή διότι σε βάρος της εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και ψευδορκία.

Τέλος, τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν και θα υποβληθούν αντίστοιχα στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.