Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εξαπατούσε πολίτες προσποιούμενος τον ασφαλιστή

Aστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά εξιχνίασαν έξι περιπτώσεις απάτης και μιας περίπτωσης απόπειρας απάτης στη Θεσσαλονίκη.

Στην εξιχνίαση έξι περιπτώσεων απάτης και μιας περίπτωσης απόπειρας απάτης, αλλά και τον σχηματισμό δικογραφιών σε βάρος συνολικά έξι ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά.

Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία:

•    48χρονου Έλληνα, ο οποίος κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2019 έως και τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, προσποιούμενος είτε τον ασφαλιστή, είτε τον φίλο μέλους της οικογενείας των θυμάτων κατάφερε σε τρείς περιπτώσεις να αποσπάσει διάφορα χρηματικά ποσά.
•    31χρονου Έλληνα, ο οποίος με το πρόσχημα πώλησης Ι.Χ. Φορτηγού απέσπασε από 46χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ.
•    47χρονης Ελληνίδας, η οποία παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά ζημίωσε εταιρία με το χρηματικό ποσό των (910) ευρώ περίπου.
•    25χρονου και 19χρονης, και οι δύο Έλληνες, οι οποίοι εξαπάτησαν ημεδαπό και του απέσπασαν δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του.
•    23χρονου Έλληνα, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2020 με το πρόσχημα αγοράς αυτοκινήτου αποπειράθηκε να αποσπάσει χρηματικό ποσό από τον ιδιοκτήτη του οχήματος.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.