Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έξαρση διαρρήξεων στα Βασιλικά - Έκλεψαν μέχρι και δοχεία λαδιού από σπίτι!

Κλέβουν από σπίτια στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης μέχρι και φαγώσιμα - Έξαρση των διαρρήξεων, έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 15 το τελευταίο τρίμηνο

Σοβαρά προβλήματα με διαρρήξεις οικιών αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στο χωριό των Βασιλικών, στον δήμο Θέρμης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Όπως σημείωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Βασιλικών Αστέριος Καρακώττας, το τελευταίο τρίμηνο έχουν αναφερθεί περισσότερες από δεκαπέντε διαρρήξεις σε οικίες, με τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι.

«Οι περισσότερες γίνονται τα Σαββατοκύριακα. Κλέβουν από τις οικίες χρυσαφικά, χρήματα και ό,τι άλλο βρουν που μπορεί να μην είναι και μεγάλης αξίας, όπως φαγώσιμα», τόνισε ο κ. Καρακώττας.

Ο κοινοτάρχης έκανε ακόμη γνωστό και ένα απίστευτο περιστατικό που έλαβε χώρα το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής. Μία γυναίκα, που μάλιστα είναι και έγκυος, έλειψε τρεις ώρες από το σπίτι της ώστε να παρευρεθεί στην Κυριακάτικη λειτουργία της Εκκλησίας. Οι δράστες βρήκαν την ευκαιρία και μπήκαν στο σπίτι και άρπαξαν φαγώσιμα και πέντε δοχεία λάδι!

Επιστολή στο τμήμα Ασφαλείας Θέρμης από την κοινότητα Βασιλικών

Η κοινότητα Βασιλικών και ο πρόεδρός της Αστέριος Καρακώττας έστειλαν επιστολή στο τμήμα Ασφαλείας Θέρμης ώστε να εκφράσουν την έντονη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής για τις διαρρήξεις.

Στην επιστολή ζητείται η εντατικοποίηση των περιπολιών και των ελέγχων στην περιοχή, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, ώστε «να αποτραπούν μελλοντικές παραβατικές συμπεριφορές εις βάρος περιουσιών πολιτών αλλά και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας στην τοπική κοινωνία».

Οδηγίες της κοινότητας Βασιλικών στους κατοίκους

Η κοινότητα Βασιλικών εξέδωσε ανακοίνωσε με συμβουλές-οδηγίες προς τους κατοίκους της περιοχής ώστε να αποτραπούν ενδεχόμενες νέες διαρρήξεις στις κατοικίες τους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, που αποτελεί μέρος και από τις οδηγίες της ΕΛΑΣ στους πολίτες των περιοχών:

«Όταν φεύγετε βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.

»Ενημερώστε για την απουσία σας μόνο συγγενικά πρόσωπα ή τους γείτονες που εμπιστεύεστε για να επιβλέπουν την οικία σας.

»Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή  για το πόσο καιρό απουσιάζετε, μην δηλώνετε την απουσία σας στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

»Το σπίτι να μην δείχνει εντελώς κλειστό (αναμμένο φως, ανοιχτό ραδιόφωνο, τηλεόραση).

»Αποφύγετε να αφήνετε σκάλες, έπιπλα, ογκώδη πράγματα στο κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχηση του.

»Τοποθετήστε αν είναι δυνατόν χρονοδιακόπτη αυτόματου φωτισμού.

»Ενεργοποιήστε, αν υπάρχει σύστημα συναγερμού.

»Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.

»Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά, συγγενικά πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας μην διστάσετε να ειδοποιήσετε το "100" ή το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

»Σε περίπτωση κλοπής ειδοποιήστε το "100" ή το τμήμα Ασφαλείας της περιοχής».