Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε η αλβανική σπείρα των χρηματοκιβωτίων

Οι Αλβανοί διαρρήκτες, με πλούσια δράση σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό ενέχονται σε πέντε διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων εταιρειών στη χώρα μας.

Στα ίχνη των έξι Αλβανών, μελών μια καλά οργανωμένη σπείρα με αδυναμία στα χρηματοκιβώτια έφτασαν έπειτα από πολύμηνη έρευνα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι Αλβανοί διαρρήκτες, με πλούσια δράση σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό ενέχονται σε πέντε διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων εταιρειών στη χώρα μας, αφαιρώντας σημαντικά ποσά.

Πρόκειται για υπηκόους της γειτονικής χώρας, ηλικίας από 28 έως 52 ετών, με έναν εξ αυτών να συλλαμβάνεται χθες βράδυ από αστυνομικούς της Ασφάλειας Βέροιας μετά από σχετικό ένταλμα, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία των άλλων πέντε.

Δύο μέλη της συμμορίας είχαν συλληφθεί τον περασμένο Ιούνιο στη Γαλλία μετά από διάρρηξη χρηματοκιβωτίου καταστήματος, ενώ το 52χρονο μέλος της συμμορίας έχει σε βάρος του να εκκρεμεί Ερυθρά Αγγελία για περίπτωση απάτης που διέπραξε στην Αλβανία το 2014, για την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών.

Οι δράστες από τον Φεβρουάριο του 2016 έως και αρχές Μαΐου 2016, διέπραξαν πέντε διαρρήξεις εταιρειών και χρηματοκιβωτίων, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, Αθήνας και Χαλκιδικής.

Η λεία τους περιλαμβάνει το χρηματικό ποσό των 344.607ευρώ και αντικείμενα αξίας περίπου 50.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα τα μέλη της οργάνωσης δεν διέμεναν μόνιμα στην Ελλάδα ώστε να αποφύγουν τη σύλληψη και μετά την κάθε διάρρηξη διέφευγαν στην Αλβανία, μέχρι να χτυπήσουν τον επόμενο στόχο τους.

Σε βάρος των έξι αλλοδαπών σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της Εγκληματικής Οργάνωσης - Συμμορίας και για Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών τετελεσμένων και σε απόπειρα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.