Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εξιχνίαση τριών υποθέσεων απάτης με λεία πάνω από 10.000 ευρώ

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν μία 24χρονη και μία 55χρονη για απάτη σε βάρος 44χρονης - Της απέσπασαν 6.000 ευρώ μέσω e-banking.

Τρεις περιπτώσης απάτης με συνολική λεία άνω των 10.000 ευρώ εξιχνίασαν αστυνομικοί από το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων και επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα αστυνομικών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 24 και 55 ετών, καθώς όπως προέκυψε, τον Οκτώβριο του 2021 ενεργώντας από κοινού και παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία ως αληθινά σχετικά με αγορά προϊόντος από ιστοσελίδα, εισήλθαν σε προσωπικό λογαριασμό e-banking 44χρονης και προέβησαν σε δύο μεταφορές εμβάσματος συνολικής αξίας 6.000 ευρώ.

Παράλληλα, δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 30χρονης ημεδαπής, η οποία τον Νοέμβριο του 2020, παρέλαβε σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 544,39 ευρώ από 26χρονο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί αγορά κινητού τηλεφώνου, πλην όμως ουδέποτε απέστειλε το κινητό τηλέφωνο.

Κατηγορία για απάτη αντιμετωπίζει και 32χρονος ημεδαπός, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Οκτώβριο του 2020 μαζί με συνεργό, εκμαίευσαν κωδικούς εισόδου e-banking 35χρονης και αφαίρεσαν από το λογαριασμό της το χρηματικό ποσό των 4.050 ευρώ.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.